Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
thuiswerken

Thuiswerken op een gezonde manier dankzij deze 4 tips

Werk jij soms van thuis uit in plaats van op kantoor? Lijken die dagen plots ideaal om nog een extra wasmachine te laten draaien, veel tijd te steken in een lunch en vooral veel koffie te zetten? Dankzij deze vier tips verloopt dat thuiswerken op een gezonde en een productieve manier!

1. Behoud je ochtendritueel

 Voor de thuiswerkers onder ons: dat je kantoor gewoon thuis is, betekent niet dat je later moet opstaan. Plan de tijd die je anders gebruikt om op je werk te geraken voor een rustig ontbijtje, een vroeg sportmoment of een wandeling. Zo ben je al even buiten geweest en weet je ook dat het tijd is om aan je dag te beginnen. Als je langer blijft liggen, voel je jezelf al eerder in weekendmodus en zal het moeilijker zijn om in de workflow te geraken. Dus: gewoon opstaan, niet snoozen en aan de dag beginnen!

2. Denk aan je houding

thuiswerken Eerst en vooral: een bed is geen kantoor. Installeer je dus aan je bureau of creëer een stand-up desk zodat je toch nog wat beweging hebt. Ook voor thuis geldt dat je rechtop moet zitten en aan je rug moet denken. Daarnaast zal aan een bureau zitten je productiviteit alleen maar ten goede komen. In je bed blijf je eerder in relax-modus en dat is iets wat je niet kan gebruiken op een drukke werkdag!

3. Neem pauzes op hetzelfde tijdstip

gezonde voeding Oké, de verleiding is groter om thuis vlug even koffie of thee te gaan zetten en al vlug een lunch te beginnen klaarmaken. Probeer toch gewoon pauzes te nemen op hetzelfde tijdstip als anders op kantoor. Dat houdt jou in het werkritme en zorgt ervoor dat je jezelf beter kan concentreren. Als je anders om de 20 minuten opstaat om iets te gaan doen, geraak je niet meer in volle focus.

4. Gezond eten

Je hebt al een hele dag goed gewerkt en je vindt dus dat je wel een beloning hebt verdiend? Laat die reep chocolade toch maar voor wat het is. Op het werk zou je vast en zeker ook niet na een halve dag jezelf al belonen met wat ongezond snoepgoed. Kies in de plaats daarvan voor gezonde tussendoortjes zoals de Craving killer en voor een evenwichtige lunch met voldoende groenten. Thuiswerken hoeft geen boosdoener voor je dieet te zijn!

Lees ook: Zijn tussendoortjes gezond of niet? Wel op deze manier!

Dankzij deze vier tips verloopt thuiswerken op een gezonde manier!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"