Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
tips glanzend haar

Dankzij deze tips krijg je mooi (en glanzend!) haar

Mooi en glanzend haar, konden we dat maar bij de kapper bestellen. Zoals een kapsel met meer volume, want dat is op één na de grootste wens van alle vrouwen. Zijdezacht, stralend haar staat op nummer 1. Heel algemeen beschouwd, staat glimmend haar gelijk aan haar dat blakend gezond is. Dankzij onze 4 tips ontdek je hoe je zélf je haar glanzend maakt.

1. Vitamines en (gezonde) vetten

Het belang van vitamine B en zink kennen de meeste vrouwen wel: bijna allemaal hebben we wel eens een doosje supplementen gekocht voor sterke nagels en gezond haar. Maar hoe haal je die vitamines nu uit je maaltijden? Linzen, pompoen en spinazie zijn top voor het haar; ze bevatten ook aminozuren die de haarzakjes versterken. Zorg er ook voor dat je genoeg gezonde vetten eet. Omega 3,6 en 9 vind je bijvoorbeeld in sardientjes, tonijn en makreel. Maar dat is niet alles. Een paar ideetjes?
  • Bereid je maaltijden met plantaardige, koud geperste oliën zoals olijfolie of sesamolie.
  • Als tussendoortje zijn pompoen- of zonnebloempitten perfect
  • Maak eens een slaatje met zeewier!
Tot slot: te veel suiker is slecht voor je huid, dus ook voor je haar. Verslaafd aan koekjes en snoep? Probeer deze natuurlijke oplossing eens. Ze verzorgt je huid en haar van binnenuit en zorgt op termijn voor minder drang naar zoet.

2. Borstelen maar!

...met regelmaat en de juiste borstel! Switch je plastic exemplaar voor een borstel met natuurlijk varkenshaar. Alleen als je gezegend bent een volle bos dik haar, kan een synthetische haarborstel geen kwaad. Maak er een goede gewoonte om je haar bij het begin van de dag te borstelen. Ga ook voor je gaat slapen nog eens stevig door je manen.

3. Gember en boekweit

tips glanzend haarSamen zorgen ze voor een pittige combo voor je haar! Je zou bijvoorbeeld kunnen starten bij het ontbijt. Drink een kopje gemberthee, en eet een paar boekweittoastjes met licht beleg. Beide bevatten flavonoïden die de bloedstroom en de uitwisseling van voedingsstoffen naar de haarvaten verbeteren. Gember heeft een opwarmend effect, ook op de microcirculatie, zodat je (hoofd)huid tot in de kleinste bloedvaatjes zuurstof krijgt. Benieuwd wat boekweit nog voor je kan doen? Lees dan Lekker om de winter gezond te starten: boekweit!

4. Masseer je hoofdhuid

tips glanzend haarEen hoofdmassage is intussen helemaal ingeburgerd bij de kapper (gelukkig maar!). Waarom zou je daarop wachten? Als je elke dag je hoofdhuid zachtjes masseert, krijg je de techniek al snel onder de knie. Massage stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid, wat op zijn beurt zorgt voor mooier haar. Kies zelf: je kan masseren op je droge haar, of met shampoo/conditioner. Nog beter? Met appelazijn! De geur kan je maskeren door een paar druppeltjes etherische olie toe te voegen. Lavendel, mandarijn of munt werken verfrissend en stimulerend. We kunnen dit lijstje met do's niet afsluiten zonder ook een aantal absolute don'ts:

Chloor = wég glans

Je lichaam wordt heel blij van baantjes trekken; je haar iets minder. Er bestaat maar één oplossing: zwemmen in chloorvrij water, of toch maar die badmuts opzetten.

Droog wassen = dof haar

Droogshampoo is voor veel dames onmisbaar geworden. Je frist er snel je kapsel mee op, maar er bestaan nog geen formules die ook voor glans zorgen. Bij regelmatig gebruik (meer dan 1 maal per week) gaat je haar er zelfs dof uit zien. Gebruik je droogshampoo om volume te creëren? Vraag je kapper om een degelijk volumepoeder.

Blijf bij de natuur

Je haar te veel bewerken (met een toupeerkam, steiltang maar vooral een hete föhn) doet de haarschubben slijten, waardoor de glans verdwijnt. Ook te vaak blonderen is uit den boze. Haar is erg bepalend voor je uiterlijk. Dankzij dit handige lijstje tips stap jij misschien ook meer zelfverzekerd de deur uit, met zijdezacht, glanzend haar. En niet alleen na een kappersbezoek!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"