Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Tips om af te slanken tijdens de menopauze

Tips om af te slanken tijdens de menopauze

Afslanken tijdens en na de menopauze lijkt onmogelijk. Hormoonveranderingen, stress en het verouderingsproces kunnen allemaal tegen je werken. Met deze tips kun je gewichtsverlies tijdens deze periode vergemakkelijken.

Eerst moet je weten waarom het zo lastig is om af te slanken tijdens de menopauze. De menopauze begint officieel als een vrouw al 12 maanden geen menstruatiecyclus heeft gehad. Veel vrouwen merken dat ze daadwerkelijk beginnen bij te komen tijdens de peri- op premenopauze, welke een decennium voor de menopauze al kan beginnen. Verschillende factoren spelen een rol in de gewichtstoename rond de menopauze:

  • Hormoonschommelingen: zowel verhoogde als zeer lage niveaus van oestrogeen kunnen leiden tot een verhoogde vetopslag.
  •  Verlies van spiermassa: dit gebeurt door leeftijd, hormonale veranderingen en verminderde fysieke activiteit.
  • Onvoldoende slaap: veel vrouwen hebben moeite met slapen tijdens de menopauze en slechte slaap hangt samen met gewichtstoename.
  • Verhoogde insulineresistentie: vrouwen worden vaak insulineresistent naarmate ze ouder worden, wat het verliezen van gewicht kan bemoeilijken.

En daarbovenop komt nog eens dat tijdens de menopauze de vetopslag verschuift van de heupen en de dijen naar de buik. 

Tips voor het verliezen van gewicht tijdens de menopauze

Verbeter je slaapkwaliteit

Het krijgen van voldoende hoogwaardige slaap is belangrijk voor het bereiken en behouden van een gezond gewicht. Helaas hebben veel vrouwen in de menopauze moeite met slapen door opvliegers, nachtelijk zweten, stress en andere fysieke effecten van oestrogeentekort. Mensen die te weinig slapen hebben meer kans op overgewicht. Een gebrek aan slaap beïnvloedt je gewicht op dezelfde manier als hormonale verschuivingen, waardoor je meer wilt eten en waardoor je lichaam vet verzamelt rond je middel. Als je een verstoorde slaap ervaart, neem dan 30 minuten voor je gaat slapen wat Sleepdust in. Sleepdust ondersteunt een goede nachtrust, een diepe ontspanning en weldoende slaap.

Vind een manier vinden om stress te verlichten

menopauzeOok tijdens de overgang naar de menopauze is stressbestrijding belangrijk. Stress kan, net als slecht slapen, leiden tot gewichtstoename. Vrouwen in de menopauze hebben vaak tal van stressfactoren in hun leven, waaronder de zorg voor zowel hun kinderen als hun ouder wordende ouders. Probeer je stress te bestrijden met bijvoorbeeld meditatie en lichaamsbeweging, of laat je ondersteunen door een professional.

SkinnyLove

SkinnyLove ondersteunt je effectief tijdens de menopauzeOm je gewicht met succes te beheren, moet je veranderingen in je levensstijl doorvoeren die je voor onbepaalde tijd kunt volhouden. SkinnyLove kan je hierbij helpen. SkinnyLove maakt namelijk komaf met een aantal van de extra kilo's de menopauze met zich mee heeft gebracht en ondersteunt het afslanken op een natuurlijke manier¹ .

Zeg maar hallo tegen je terug fit voelen en een slankere jij! Door SkinnyLove te drinken, leer je jouw lichaam de kracht van de natuur kennen. Die kracht zorgt ervoor dat je lichaam zich herprogrammeert. Hierdoor schiet je vetverbranding²  in actie, heb je minder zoete cravings³ en geraakt je energieniveau opnieuw in balans. Drink elke dag SkinnyLove en laat de kracht van de ingrediënten hun werk doen.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"