Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
5x tips om je cravings tegen te gaan

5x tips om je cravings tegen te gaan

Hulp nodig hoe je om moet gaan met cravings? Wij geven je vijf tips om ze tegen te gaan. 

Heb je er, voordat je gaat eten, wel eens over nagedacht of je echt honger hebt of dat je gewoon trek hebt in eten? Bedenk van tevoren wat je gaat doen als je trek krijgt, want dat maakt het veel gemakkelijker om met die cravings om te gaan. Onthoud dat niet alles verloren is als je toch toegeeft aan een craving - plan gewoon hoe je er de volgende keer mee omgaat, wees lief voor jezelf en ga verder.

Zoek afleiding

Probeer je te concentreren op iets anders dan eten. Je kunt bijvoorbeeld proberen een boek te lezen, een bad te nemen of een vriend te bellen in plaats van naar de chips te grijpen. Ja, gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het proberen waard, toch? 

Schat je honger in

Vraag jezelf voordat je gaat eten af hoe hongerig je eigenlijk bent. Zou je het ook zonder die reep chocolade kunnen? Het kan even duren voordat je voelt dat je voldaan bent, dus probeer wat langzamer te eten, want dan kan je beter inschatten wanneer u genoeg gegeten hebt. Neem in plaats van iets ongezond eens een andere snack. De SkinnyLove bars zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens hongerstillend. Er zijn verschillende smaken dus er is genoeg keuze voor iedereen.

Verleidingen tegengaan

Vermijd het kopen van bepaalde voedingsmiddelen waarvan je weet dat je ze niet kunt weerstaan. Het kan in het begin moeilijk zijn, maar probeer het eens. Vergeet niet dat jij de controle hebt over jouw eten.

Eet vijf keer op een dag 

craving tegengaanWanneer je altijd rond dezelfde tijden eet en je drie hoofdmaaltijden en twee tussendoortjes eet, houdt je je metabolisme op peil. Met vijf keer per dag eten, zorg je ervoor dat de verbranding continu bezig is. Zo komt er energie vrij en kun je gedurende de hele dag goed blijven functioneren. Tip: geen tijd om een tussendoortje klaar te maken? Neem een van onze hongerstillende⁹ SkinnyLove bars of een handje Craving Killer mix in plaats van een bakje chips. 

Drink meer 

cravingsSoms denk je dat je trek hebt in eten, terwijl je eigenlijk vocht nodig hebt. Het is altijd een goed idee om voor een maaltijd of in plaats van een tussendoortje iets te drinken, omdat je uitgedroogd zou kunnen zijn. Bewaar die gevulde fles water op je bureau op het werk! Probeer idealiter minstens 1 tot 2 liter vocht per dag te drinken. 

Voor wie niet houdt van plat water kan altijd kiezen om een natuurlijke smaakmaker zoals citroen of een natuurlijk extract zoals SkinnyLove aan het water toe te voegen. Op die manier krijgt het water meer smaak en krijg je extra vezels en vitaminen binnen. Bovendien vermindert SkinnyLove je hongergevoel door de aanwezige vezels¹⁰ en neemt je zin naar zoet af³. 

Lees ook: 6 tips om gemakkelijk voldoende water te drinken

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"