Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
metabolisme

Een traag metabolisme? Hier lees je hoe dat komt!

Als je wat kilo's wil verliezen zal je ongetwijfeld al wel van metabolisme gehoord hebben. Jouw metabolisme is eigenlijk je stofwisseling, dus hoeveel energie je krijgt van voeding. Bij sommigen is het soms moeilijker om af te vallen en werkt het metabolisme wat trager. Maar wat is daar de reden voor? Waarom is bij sommigen het metabolisme trager dan bij anderen? Dat lees je hieronder.

1. Slaap voldoende

slaap Een goede nachtrust helpt om je metabolisme in orde te houden. Als je last hebt van slaaptekort of als je vaak de nachtshift doet, wordt je slaapritme verstoord en heeft je stofwisseling het moeilijker om goed te werken. Een slaaptekort verstoort vooral de verwerking van koolhydraten. Dat kan leiden tot een trage stofwisseling en in het slechtste geval tot obesitas of diabetes. De meeste volwassenen hebben behoefte aan 7 à 9 uren slaap. Haal je dat niet, probeer dan SleepDust uit. Je zult je na een week meteen al veel beter voelen. Werk je in shiften (tijdens de nacht), bespreek dan met de huisarts hoe je je slaappatroon het beste aanpakt.

Lees ook: In shiften werken en gezond eten? Dat doe je zo!

2. Te weinig vochtinname

metabolisme versnellenTe weinig vocht is slecht voor je metabolisme. Water helpt je lichaam om energie te verbranden en gewicht te verliezen. Water, zowel koud als warm, geeft ook een verzadigingsgevoel waardoor je minder gaat eten. Drink dus vaker water. Waarom zou je daar geen 100% natuurlijk en biologisch gecertificeerd poedertje aan toevoegen? SkinnyLove veranderd jouw smaakprofiel³ en helpt jou je kilo's te verliezen¹ .

Lees ook: De werking van SkinnyLove ontdek je hier!

3. Te weinig koolhydraten of te veel vet

Ongezonde koolhydraten vermijden is een altijd een goed idee. Het helpt om sneller vet te verbranden en je gewicht op peil te houden. Maar je hebt natuurlijk koolhydraten nodig om insuline te maken. Als je altijd koolhydraatarm eet, maak je minder insuline aan. Daarom zal je metabolisme vertragen waardoor je minder calorieën zal verbranden dan gewoonlijk. Kijk eens op onze community voor SkinnyLove proof recepten!

groene thee

4. Groene thee!

Veel mensen kennen de kracht van groene thee niet. Groene thee staat bekend als een middel om je stofwisseling te verhogen. Zowel de cafeïne als de catechine in de thee geven je metabolisme gedurende enkele uren een boost. Verwacht geen mirakels van enkel groene thee-extracten. Ze vormen vooral een goede ondersteuning. Gecombineerd met andere 100% natuurlijke ingrediënten zoals kurkurma, peper en vijgcactus kunnen ze wel degelijk een gezonde verandering teweeg brengen. SkinnyLove bevat al deze ingrediënten en tal van gezondheidsvoordelen¹!

Lees ook: Een gezonde levensstijl volhouden? Dankzij deze tips lukt het je!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"