Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
trucje groter lijken

Dankzij dit eenvoudige trucje zal je instant groter en knapper lijken

Wat als we je vertellen dat er een simpel trucje bestaat om er groter en aantrekkelijker uit te zien met iets wat je van nature al hebt? Inderdaad, om mooi te zijn moet je niet altijd lijden. Het enige wat je moet doen is je bewust worden van je houding, en deze (figuur)corrigerende oefeningetjes uitproberen:

Lees ook: Deze wekelijkse gewoonte zorgt voor een mooi figuur

Elke dag een schouderopener

Ja: voor ons was het ook een eye-opener: een mooiere houding krijg je door oefeningen die bedoeld zijn als schouderopener. Het geheim achter een langgerekt, rijzig figuur met mooie statische schouders als van een danser krijg je echt niet alleen door je schouders 'recht te trekken' zoals mama altijd zei. Ben jij iemand die de goede raad van mama en oma wel opvolgt en al je hele leven rondloopt volgens het mantra: 'kin omhoog, borst vooruit en schouders naar achteren?' Goed zo, maar dan nog is je houding (en dus je totale look) waarschijnlijk nog iets minder perfect als dat je zelf zou willen. Door de vele uren die we boven onze laptop of smartphone gebukt doorbrengen vallen onze schouders en bovenrug als vanzelf al wat in. Die slechte houding sluipt erin en krijg je moeilijk weer weg, omdat ze een tweede natuur geworden is. Maar er is hoop! Bijvoorbeeld via de volgende eenvoudige oefening:

Omgekeerd gebedje = trucje om groter te lijken

Rol, voor je aan dit oefeningetje begint, een paar keer met je schouders om je schouderbladen te helpen ontspannen. Breng dan je beide handen achter je rug samen en druk ze tegen elkaar aan alsof je een gebedje maakt. Is het moeilijk om je handen bij elkaar te brengen? Maak dan vuisten, zodat alleen je knokkels elkaar raken. Of neem een handdoek vast, zo krijg je meer grip. Maak er een gewoonte van om deze oefening elke ochtend te doen, tot het een automatisme wordt. Makkelijker dan met een boek op je hoofd door de kamer te paraderen, toch?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"