Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
type yoga

Welk type yoga past het best bij jouw gezondheidsdoelen?

Yoga doet wonderen voor je lichaam en voor je mentale gezondheid. Geen één andere sport die ontspannender is dan de sport op de mat waarbij je jezelf in allerlei bochten wringt en ondertussen aandacht besteedt aan een zen mind. Op basis van welk lichaamstype je hebt en wat juist jouw gezondheidsdoel is, bestaat er een gepast type yoga voor iedereen. Welk type yoga past het best bij jouw lichaamstype?

Fysieke uitdaging

type yoga Zoek jij een type yoga dat vooral veel fysieke uitdaging biedt zodat je aan jouw conditie en spierkracht kan werken? Dan zit je goed bij vinyasa yoga. Je voert een aantal oefeningen uit die elkaar in sneltempo opvolgen in verschillende reeksen. Het is een enorm dynamische vorm van yoga waarbij je ondertussen focust op een rustige ademhaling die de intensiteit van de beweging makkelijker maakt. Deze vorm is geschikt voor wie zijn conditie, concentratie, kracht en uithoudingsvermogen wil verbeteren. Mentaal gezien sluit deze vorm aan bij wie regelmatig piekert en onrustig is. Door de focus op dynamiek in combinatie met de rustige ademhaling leer je jezelf meer tot rust brengen.

Lees ook: Dit doet een juiste ademhaling tijdens het sporten voor je conditie

Meer flexibiliteit

Wie zijn lichaam meer flexibiliteit wil schenken, kiest best voor bikram yoga. Eén ding staat vast als je voor dit type yoga kiest: je zal zweten. Bikram yoga wordt namelijk gedaan in een ruimte waarin het minstens 40°C is. Die warmte maakt je lichaam flexibeler, waardoor je jouw lenigheid sneller een boost geeft doordat je de oefeningen vlotter kan uitoefenen. Die warmte zorgt er daarnaast voor dat je meer zweet, waardoor je meer afvalstoffen uit je lichaam laat verdwijnen die je eigenlijk niet nodig hebt. Ideaal voor een gezond lichaam met meer flexibiliteit! Sluit je workout af met een koude douche om je spieren te stimuleren en je zal de volgende keer al onmiddellijk vooruitgang zien wat je gezondheidsdoelen betreft.

Lees ook: Waarom koud douchen gezond is voor je lichaam

Ontspanning van lichaam en geest

type yoga Is je gezondheidsdoel momenteel voornamelijk leren ontspannen? Dan is de klassieke vorm van yoga de beste keuze voor jou. Hier zoek je naar het evenwicht tussen inspanning en ontspanning, zowel wat je mind als je body betreft. Meestal start je hier vanuit mindfulness in een meditatieve houding, waarbij je rustige lichaamsbewegingen maakt die de rust door je hele lichaam doen stromen. De perfecte vorm van yoga als je even wil ontsnappen aan de drukte van de stad en van het dagelijkse leven in het algemeen. Op basis van verschillende ademhalingstechnieken leer je hoe jij zelf het meest efficiënt tot rust komt. Die technieken kan je gebruiken in het dagelijkse leven wanneer je vol stress zit en even de rust in je hoofd wil laten terugkeren. Workaholics verzamelen hier!

Lees ook: 5 simpele dingen waardoor je eindelijk kan ontstressen

Meer energie

type yoga De tijd van energiedrankjes voor meer energie is al lang voorbij. Hoe je vandaag op een natuurlijke manier aan meer energie geraakt? Door aan power yoga te doen! Drink voor en na de les het natuurlijke SkinnyLove

 om je lichaam via de biologische ingrediënten zoals kurkuma, gember, groene matcha thee en vijgcactus die energie door je lichaam te laten stromen. Een goede hydratatie hoort bovendien bij een goede yogasessie om het beste resultaat te bekomen. En geloof ons, na zo'n power yogasessie waarin je voornamelijk oefeningen uitvoert die jouw energie en innerlijke kracht helemaal vrijmaken, kan je wel wat hydratatie gebruiken. Na de workout voel je jezelf fitter, rustiger en energieker. Bovendien stimuleert power yoga in combinatie met SkinnyLove

² je vetmetabolisme, waardoor je lichaam in rust meer vet verbrandt. Meer energie én meer vetverbranding? Say no more! Lees ook: Een natuurlijke energieboost? Dit fruit zorgt ervoor

Afhankelijk van het type yoga dat je kiest, bereik je jouw gezondheidsdoelen in no time! Welk type yoga past bij het best bij waar jij naar op zoek bent op vlak van gezondheid?

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo