Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
bed humeur gevolgen

Bewezen: met het verkeerde been uit bed stappen heeft verregaande gevolgen.

Waar je in je bed ligt, heeft gevolgen voor je humeur. En dat betekent dat iedereen (die niet alleen slaapt) een kant moet kiezen. Onderzoek wijst nu uit dat je maar beter goed nadenkt voor je de ene of de andere kant van het ledikant kiest! Lees even mee:

Links of rechts beïnvloedt je humeur

Volgens een Britse studie heeft de kant van het bed waar je slaapt, invloed op je humeur. 1000 proefpersonen mochten vragen beantwoorden die te maken hadden met hun slaapgewoontes en hun humeur. Wat bleek nu? Je kan letterlijk met het verkeerde been uit bed stappen!

Linksbed humeur gevolgen

Aan de linkerkant van het bed slapen, levert meerdere voordelen op:
  • 4% meer kans om vrolijk wakker te worden
  • 8% meer meer kans op een goed sociaal en professioneel leven
  • Bovendien bestaat er 9,5% meer kans dat je positief in het leven staat

Rechts

Volgens de studie hebben 'rechtsslapers' heel wat minder geluk. Over deze kant van het bed tekenden de onderzoekers het volgende op:
  • Wie aan deze kant slaapt heeft 7% meer kans op een slecht humeur
  • ... en 5% meer kans op negatieve gedachten
  • Bovendien loop je 3% meer kans dat je je job niet leuk vindt
Dit onderzoek (zoals de meeste gekke, of ongewone studies) mag je gerust met een korreltje zout nemen. Er zijn uiteraard nog andere factoren die je slaap kunnen maken of kraken. Anders sliep niemand ooit slecht, zelfs als ze een superdeluxe king size bed helemaal voor zichzelf hebben. Wil je meer weten over hoe je de kwaliteit van je slaap kan verbeteren? Lees dan de volgende artikels: Factoren die de kwaliteit van je slaap verknallen en Binnen 2 minuten in slaap vallen: zo doe je dat.

Wisselen maar!

Als je aan oplossingen denkt om je nachtrust te verbeteren, denk dan bij voorkeur aan onschadelijke, natuurlijke middeltjes. SleepDust is er zo één. Het zorgt voor een diepe, ontspannende rust. En zorg er voor de zekerheid toch maar voor dat jij en je partner regelmatig van kant wisselen. Pas dan kan je, zoals de uitdrukking het wil, op beide oren slapen!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"