Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
hittegolf

Verkoeling tijdens een hittegolf: deze 4 tips bieden verfrissing

Nu de temperaturen hoog oplopen en er sprake is van een hittegolf zijn enkele tips om deze hittegolf koel te doorstaan meer dan welkom. Hoewel we allemaal van de zomer en warm weer houden zijn temperaturen van boven de 30 graden meerdere dagen na elkaar niet altijd evident. Hier alvast een aantal efficiënte tips voor voldoende verkoeling tijdens een hittegolf.

1. Keep it cool

hittegolf Een eerste reflex op warme en zonnige dagen is vaak om meteen in de vlakke zon te gaan zitten en van de warme zonnestralen te genieten. Een hittegolf is daarentegen niet het moment om dit een hele dag te doen. Net dan moet je extra oppassen voor de schade van de zon. Let op dat je geen zonneslag of andere zonneschade oploopt, want dat zou een domper zijn op de goede-weer-sfeer. Wissel momenten in de zon af met momenten in de schaduw en zoek ook zeker binnen koelte op.

Niet fris genoeg binnen? Installeer dan een ventilator voor wat extra frisse lucht. Zeker een aanrader voor in bijvoorbeeld de slaapkamer, om toch nog een kwaliteitsvolle nachtrust te bekomen. Hou ramen en deuren overdag gesloten en zet ze wagenwijd open ’s morgens en ’s avonds wanneer het buiten wat afkoelt. Laat je gordijnen naar beneden of hou je rolluiken dicht zolang de temperaturen zo hoog blijven. Zo heb je meer kans dat de hitte uit je huis blijft en dat je binnen extra verkoeling tijdens een hittegolf vindt. Cool down!

2. Drink voldoende

SkinnyLove Drinken biedt sowieso verkoeling tijdens een hittegolf. Zelfs wanneer je geen dorst lijkt te hebben is het een aanrader om tijdens een hittegolf toch regelmatig een glas water of SkinnyLove te drinken. Je lichaam heeft dit nodig om het vochtgehalte op peil te houden. Lukt het je niet altijd om voldoende water te drinken? Voeg dan het natuurlijke voedingssupplement¹ SkinnyLove toe aan je water. Zowel ’s morgens als in de namiddag krijg je zo vlotter je water binnen dankzij het extra lekkere smaakje. Bovendien zorgen ingrediënten zoals gember ervoor dat je meer energie krijgt⁵, wat je zeker kan gebruiken tijdens een warme dag. Vijgcactus ondersteunt dan weer het afslanken², waardoor die overtollige kilo’s misschien nét iets sneller verdwijnen, ondanks de hitte die het afvallen bemoeilijkt.

Liever zin in iets anders, maar geniet je wel nog graag van iets gezond? Schenk jezelf dan één van de Summer Booster cocktails in om jezelf te verwennen! Dankzij de Sex on the beach waan je jezelf even echt op het strand. Al creëren de Mojito of de El Presidente ook een echt vakantiegevoel in eigen land. Deze mocktails werken afslankend¹ en vetverbrandend dankzij de matcha groene thee. Niet alleen lekker, maar ook nog eens nuttig voor je gezonde vooruitgang!

Lees ook: Wat kan je best eten en drinken bij warm weer?

3. Smeer je in

Hoe graag je ook een bruin kleurtje wilt, in deze temperaturen is het onverantwoord om jezelf niét in te smeren wanneer je in je tuin gaat zitten of zelfs wanneer je naar buiten gaat om boodschappen te doen. Iedereen moet zich insmeren om zichzelf te beschermen tegen UV-straling en zéker tijdens een hittegolf. Smeer jezelf een halfuurtje voor je naar buiten gaat goed in en doe dat regelmatig opnieuw. Zoek je verkoeling in een zwembad of zwemvijver? Vergeet dan zeker niet opnieuw zonnecrème te smeren.

4. Eet lichte maaltijden

Het eerste wat vaak verdwijnt tijdens een hittegolf is je hongergevoel. Probeer toch nog voldoende te eten om je metabolisme actief te houden. Kies voor lichtere maaltijden en frisse tussendoortjes die je voldoende energie opleveren. Onthoud dat elke vorm van inspanning op een warme dag extra energie vraagt, waardoor je ook over voldoende energie moet beschikken. Een lichte maaltijd is beter dan geen maaltijd.
Kies voor seizoensgroenten, iets gezonds voor op de barbecue en een lekkere SkinnyLove spread erbij. Meer moet het niet zijn om voldoende vitaminen en vezels binnen te hebben om er weer tegenaan te kunnen. En geef toe: gezellig buiten eten bezorgt je een ultiem vakantiegevoel.
Eerder zin in gezonde tapas? Kies dan voor groenten die je dipt in bijvoorbeeld de SkinnyLove spread mayo of SkinnyLove spread pesto alla genovese. De Pain des fleurs doen als complexe koolhydraten dan weer dienst als toastjes. Zo zie je maar dat er voor elke gelegenheid heel wat gezond lekkers te bedenken valt!
Lees ook: Zo ga je voor een gezonde barbecue op een zonnige dag Dankzij deze vier tips is verkoeling tijdens een hittegolf opzoeken geen probleem meer!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"