Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
verkoudheid snel weg

Je verkoudheid binnen de 24 uur weg? Deze 7 middeltjes werken het snelst

Je wil je verkoudheid snel weg, liefst binnen 1 etmaal? Volg dan onze gids met de 7 natuurlijke middeltjes die het spoedigst helpen!

1. Kruidenthee (met een twist)

Het meest gebruikte huismiddeltje ter wereld is hoogstwaarschijnlijk thee. Sommige mensen drinken ook alleen maar (kruiden)thee als ze zich niet lekker voelen. Vind je warme kruidendrank maar slap, voeg er dan wat suikervrije vlierbessensiroop aan toe. Of ga voor gember, want dat heeft een ontstekingsremmende werking. In combinatie met tijm en salie is de gemberwortel helemaal sterk om sneller te genezen.

2. Citrus voor de vitamine C

verkoudheid snel wegCitrus komen we steeds weer tegen als het om gezondheid gaat. Er bestaan dan ook weinig andere vruchten die zo rijk zijn aan vitamine C, en dus snel en gezwind je weerstand weer kunnen verhogen. Geef de voorkeur aan citroen en pompelmoes. Sinaasappels zijn iets te zoet om de afvoer van gifstoffen door de lever te bevorderen. Ze zullen je dus niet rechtstreeks helpen om snel van je verkoudheid af te zijn. Zoek je een koude drank op basis van citroen, pompelmoes en fruitvezels die je het hele jaar door kan drinken? SkinnyLove is een praktische oplossing om je dagelijkse dosis vit. C op te krikken. Het ondersteunt naast een gezond gewicht ook de schoonheid van je huid.

3. Knoflook

Bereid je voor op een scherpe smaakervaring, maar het is snel en doeltreffend: eet 2 teentjes rauwe knoflook. Knoflook heeft namelijk een sterke antibacteriële werking (en hou je suikervrije muntjes in de aanslag! Eventueel in combinatie met de onderstaande tip).

4. IJsblokjes

Waarschijnlijk heb je er geen zin in; je koude lichaam verlangt immers naar warmte, maar toch: het zuigen op ijsblokjes (of -als je het kan vinden- op een calorievrij waterijsje) helpt even goed als hoestsiroop of zuigtabletjes.

5. Ui

Het proberen waard: haal de 'rokken' van een rauwe ui en snijd het knolletje vervolgens in grote stukken, die je op een bordje naast je bed legt. Het doet wonderen voor een verstopte neus.

6. Stomen

Lekker snuiven boven een pot met heet water; nog zo'n klassieker. Het brengt snel verlichting, op voorwaarde dat je het doet volgens de regels van de kunst. Gebruik de geschikte etherische olie: kamille, eucalyptus en tijm werken het beste om slijm los te maken. Blijf ook lang genoeg zitten: 5 tot 10 minuten lang met een handdoek over je hoofd en schouders. Adem 3 tellen in via je neus en uit via je mond, in 4 tellen.

7. Uitzieken

Zoals je al kon lezen in ons artikel over een sterke weerstand, neemt de moderne mens de tijd niet meer om uit te zieken. Een verkoudheid is naast lastig, soms nogal hardnekkig, dus maak je geen zorgen als je verkoudheid ondanks je goede voorzorgen niet binnen de 24 uur verdwijnt. Wil je écht in korte tijd van je ongemak af? Zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk rust neemt. En daarmee bedoelen we ook 'platte' rust. Even geen sociale media, televisie, telefoon of ander ruis... maar gewoon 24 uurtjes onder de wol! We zijn heus niet van de antikoffie-maffia, maar vermijd toch liever geen leut als je snel van je verkoudheid verlost wil zijn. Net als alcohol onttrekt het vocht aan je lichaam. Hou ook je maaltijden licht: eet een beetje kip met volkorenrijst zonder saus, of beschuiten met mager beleg.
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo