Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
verkouden vitamines

Wees je verkoudheid te slim af met de 3 belangrijkste winter vitamines!

Een goede weerstand doet al veel om een verkoudheid af te wenden, maar zelfs dan kan het nog voorkomen. Zaak is dan om het ongemak zo kort mogelijk te laten duren. Daarbij kunnen deze winter essentials helpen:

1. Vitamine C

Vitamine C is zowat een alleskunner in ons lichaam: het zorgt voor een krachtig afweersysteem, een mooie huid en een supersterke antioxidant. Dat is meteen ook de reden waarom er een gulle dosis vitamine C in SkinnyLove zit. Wij mensen kunnen zelf geen vitamine C aanmaken, in tegenstelling tot de meeste planten en dieren. Bovendien hebben we in ons noordelijke halfrond niet het hele jaar door citrusvruchten (toch niet als je graag vers en volgens het seizoen eet). Zo komt het dat sommige mensen niet aan de ADH van 60 mg/dag. Zeker als je al een verkoudheid onder de leden hebt of voelt aankomen of last hebt van stress; dan kan je tijdelijk je dagelijkse dosis opvoeren tot 10 g per dag. Een slank drankje als SkinnyLove, of 1 van deze vitaminerijke lekkernijen is dan een goed begin.

2. Vitamine D3

Vitamine D staat de laatste tijd zo sterk in de schijnwerpers, dat je nog zou denken dat het om een hype gaat. Niets is minder waar. Vitamine D was altijd al reuzebelangrijk, alleen komen we met z'n allen minder buiten. Door lange uren tussen 4 muren te zitten vang je minder licht, en dus vitamine D. Daarom hoor je vaak praten over vitamine-suppletie. Wat nu je voeding betreft, zorg je het best voor een goede inname van veel vette vis. Ook sommige paddenstoelen helpen je opname te verhogen. Jammer genoeg neemt ons lichaam deze vitamine minder makkelijk op dan die uit de A-, B-, C- en E- groep. Ben je in de winter meer dan 'n paar keer verkouden, vraag dan zeker je arts om raad. Waarschijnlijk zal je dokter je een aanvulling voorschrijven.

3. Zink

Oké, strikt genomen is zink is een mineraal. Een vitamine is het niet, maar wel een ijzersterk en cruciaal element voor je winterroutine. Dankzij zink kan je die vervelende verkoudheid gemiddeld met een dagje inkorten. Bovendien geeft zink je extra kracht. Daarom gebruiken zogende moeders het, en het is ook erg handig om hormonenwisselingen te controleren tijdens de menstruatiecyclus.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"