Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
verkoudheid natuurlijke trucjes kop

Zo krijgt verkoudheid geen schijn van kans: 4 natuurlijke trucjes

Een verkoudheid is niet pijnlijk, maar vooral lastig. Ze kan aanslepen en zorgen voor hoofdpijn en lusteloosheid. Beter voorkomen dan genezen, dus. Lees hier hoe je dankzij deze vier eenvoudige en natuurlijke trucjes je verkoudheid te slim af bent!

1. Licht en lucht

verkoudheid trucjes winterwandelingNieuwe onderzoeken stellen dat kinderen tot 6 jaar dagelijks een extra dosis vitamine D moeten slikken. Niet alleen kids hebben een tekort. Eigenlijk leven we met z'n allen allemaal te veel binnen vier muren. Supplementen slikken is niet nodig: kom gewoon in beweging! Doe dagelijks minstens een half uur iets te voet, terwijl je flink doorwandelt. Zo laaft je huid zich aan licht en lucht, waar ze de komende wintermaanden nood aan heeft.

2. Dampen maar...

Een pot op het vuur, handdoek erbij, een paar druppeltjes eucalyptusolie... en klaar is kees! Wacht niet tot je ziek bent om te inhaleren, preventief helpt deze methode erg goed om je neus en luchtwegen vrij te maken.

3. Minder Stress, meer slaap!

Spanning speelt een grotere rol voor onze weerstand dan we denken. Dat betekent dat je nog zo gezond mag eten en bewegen als je wil, als je te vaak piekert en nooit een stressvrij moment hebt, keldert dat je mechanisme. Je wordt dan vanzelf erg vatbaar voor verkoudheden. Het is makkelijker gezegd dan gedaan: maar probeer vaker en langer te slapen. Als dat niet lukt, las dan elke week een uurtje yoga in. Of zoek zelf een paar relaxatieoefeningen.

4. Spice it up!

Voldoende vitamine C en een extra toevoer aan magnesium zijn 's winters een must. Jammer genoeg geraak je die vitamines weer kwijt als je veel cafeïne drinkt. Switch je koffie of dus thee voor iets straffers: warme gember. Hou je niet van gember, kan je zijn pittige smaak wat zoeter maken met pompelmoes of mandarijn. Ben je vaak onderweg en vind je verse gember een hele klus? Kies dan voor deze natuurlijke, kant-en-klare oplossing met tijm en salie. Tijm heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen. Salie doet wonderen bij een schorre keel. Drink het regelmatig en je bent een verkoudheid steeds een stapje voor. Dankzij deze 4 natuurlijke tips, heb je vanaf nu geen excuses meer voor een verkoudheid!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"