Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
verliefdheid loslaten

Eerste Hulp bij Onbeantwoorde liefde: jouw 4-stappen plan

Soms betekent EHBO Eerste Hulp Bij Onbeantwoorde liefde, die je moet loslaten. Of het gaat om een verboden verliefdheid. Beiden doen pijn... dus kan je ze maar beter snel vergeten! Dat is natuurlijk wel weer zo'n gevalletje van 'makkelijker gezegd dan gedaan'. Daarom bieden wij je deze handige hulp aan, in 4 overlevingstips:

1. Lucht je hart

Als je om wat voor reden dan ook over een verliefdheid moet heenkomen, voel je je vaak een beetje beschaamd. Maar ook heel alleen. Het is dan altijd een goed idee om eens af te spreken met een vertrouwenspersoon. Bij je boezemvriendin, zus of mama kan je je eens helemaal laten gaan. Zo krijgt niet alleen je pijn een uitlaatklep, maar lukt het ook om klaarheid te scheppen in de situatie. En hopelijk zelfs om de pagina om te slaan.

2. Ga offline

Yep, ga terug naar af, naar de nineties, en snel wat! Toen kon je misschien ook uren bij de telefoon zitten, maar nu je als volwassene last hebt van een verliefdheid zonder toekomst, moet je sociale media afzweren. Gelukkig geldt deze maatregel maar tijdelijk! Inderdaad: laat de Facebook van je crush links liggen. Hoe meer je over hem of haar te weten komt, hoe moeilijker. De logica zelve! Er is 1 uitzondering: als je zelf iets gedaan hebt waar je veel lol aan hebt beleefd, of waar je trots op bent, mag je dat wel posten (als je de wilskracht hebt om echt alleen op jouw pagina te blijven!). Volgens psychologen staat het pleziergehalte dat jij in je leven hebt na een stukgegane verliefdheid, evenredig met het gemak dat je hebt met het loslaten van die verliefdheid.

3. Herhaal dit mantra: je bent niet alleen

Je bent niet alleen met je leed. Echt niet. Er zijn 7 biljoen mensen op aarde. Hoeveel daarvan zouden vandaag wel niet rondlopen met zo'n verliefdheid waar ze niet van kunnen genieten? Weten dat je niet de enige bent die onbeantwoorde verliefdheid heeft, kan deze hele nare ervaring gemakkelijker maken.

4. Fantaseer

Met deze tip spelen we een beetje advocaat van de duivel. Normaal is verliefdheid de perfecte vrijgeleide om erop los te fantaseren. Stilletjes zit er nu misschien ook iemand aan jou te denken, met heel concrete gedachten om je mee te vragen op een date. Het klinkt cliché, maar het kan altijd dat je volgende verliefdheid je wél gelukkig maakt. Hoe dan ook: als je verdriet hebt om een onbeantwoorde liefde, kan je net zo uitbundig fantaseren, maar dan in de negatieve zin. Speel 's een spelletje doorgedreven: 'wat als?' Wat als degene die je knettergek maakt onhebbelijke gewoonten blijkt te hebben? Ontzettende stinkvoeten? Flauwe humor? Ga zo maar door! Tenslotte kan het fijn zijn om je helemaal in een nieuw hobby te storten, of je eens lekker te laten verwennen, met een deugddoende massage bijvoorbeeld.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"