Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
voordelen matcha

Vermageren dankzij matcha? Ontdek de 7 voordelen van deze vetverbrander

Wat is matcha en welke voordelen heeft het voor je gezondheid? Een kleine gids in 7 (voor)delen:

Ultrageconcentreerd met zachte smaak

Matcha is groene thee in poedervorm die je kunt mengen met water. Als je houdt van de zachte, niet bittere smaak kan je hem ook als een soort poedersuiker over gerechten strooien. Zo vrolijk je er bijvoorbeeld een toast met geitenkaas of een doordeweekse fruitsalade mee op. Voor matcha worden de volledige theebladeren gebruikt, waardoor de concentratie veel sterker is. Specifiek zijn het de voedzame jonge blaadjes aan de topjes van de Camilia Sinensis, of theeplant. Na het plukken worden de blaadjes gestoomd en vervolgens fijn verpulverd. De intens groene kleur van het matchapoeder wijst op zijn sterke antioxidanten. Die mooie tint verkrijgt het doordat het poeder naar eeuwenoude traditie buiten de invloed van licht en oxidatie wordt opgeslagen. Wist je dat een kopje matchathee gelijk staat aan 10 kopjes groene thee? Logischerwijs wegen de gezondheidsvoordelen van groene thee dus in veelvoud door als je dit ultrageconcentreerd poeder drinkt. Wij zetten voor jou de 6 verrassendste gezondheidsvoordelen op een rijtje:

1. Fijn voor de lijn

Net als andere groene thee helpt matcha om een gezond gewicht te bewaren. Het ingenieuze poeder helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Drink dus zeker een paar kopjes per dag, eventueel aangevuld met andere kruidenthee. Een goede oplossing als je naast een gezond gewicht ook je gewrichten wil ondersteunen is bijvoorbeeld dit duo. Matcha wordt ook wel eens de groene motor genoemd, omdat het je metabolisme op gang brengt. Ben je op zoek naar een formule die ook je spijsvertering ondersteunt? Dan kan je matcha drinken in een heerlijke mix met citroen en gember.

2. Matcha verlaagt je cholesterol

Personen met overgewicht kampen vaak ook met een te hoog cholesterolgehalte. Uit onderzoek op muizen blijkt dat diertjes die veel vet te eten kregen, maar daarbij ook matcha, nog steeds een lagere graad cholesterol bezaten dan muizen die geen matchathee kregen. Er is nog uitvoeriger onderzoek nodig naar de effecten bij de mens, maar het resultaat klinkt alvast veelbelovend.

voordelen matcha

3. Vol polyfenolen

Matcha bevat maar liefst 137 maal meer antioxidanten dan gewone groene thee. Het bevat ook polyfenolen, een soort turbo-antioxidanten die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Matcha beschermt al je bloedcellen tegen vrije radicalen, waardoor je lichaam in zijn kern (dus tot in je DNA) gesterkt wordt.

4. Matcha zuivert het lichaam

Tijdens de laatste drie weken van hun bloei worden de matchablaadjes afgeschermd van het zonlicht, en groeien ze dus verder in de schaduw. Hierdoor verhoogt de chlorofylproductie in de plant op korte tijd heel snel en krijgt matcha zijn typische, levendige kleur. Het chlorofyl helpt je lichaam op een natuurlijke manier te ontgiften.

5. Bloeddrukverlagend

Net als kurkuma of geelwortel draagt matcha bij tot een gezondere bloeddruk, als je het regelmatig drinkt. Niet genoeg variatie in je slanke drankjes? Probeer deze variant met kurkuma eens uit. voordelen matcha

6. Bevordert de weerstand

Wat vermag het groene poeder nog meer? 1 kopje van dit wonderelixir bevat een groot deel van je dagelijks aanbevolen dosis aan eiwitten, kalium, calcium, ijzer en vitamine C, die verantwoordelijk zijn voor een sterke weerstand.

7. Matcha verjaagt de stress

De volle blaadjes van matcha bevatten L-theanine, een stof die rustig maakt en tegelijkertijd je geest wakker schudt. Het verhoogt zelfs de concentratie en het geheugen. Door deze bijzondere combinatie wordt het groene poeder Japan al eeuwen gebruikt, uiteraard tijdens het beroemde theeritueel, maar vooral ook om te mediteren. Geniet jij wel eens van een matcha latte en ben je nu helemaal overtuigd? Of vind je groene thee te bitter en drink je het daarom niet? Je merkt het: matcha is straf spul met een milde smaak. Stap dus gerust over. Met dagelijks 1 kopje bereik je een mooi resultaat voor je gewicht, én je gezondheid! Zoek je een drankje dat nóg meer energie geeft?

Een soort all in formule? Misschien biedt Ginger BLAST dan uitkomst: deze ultrageconcentreerde blends (de sterkste ter wereld!) met topkwaliteit gember zijn er in combinatie met tijm en salie, of matcha met citroen.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"