Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Vermageren met pillen

Vermageren met pillen

Zoals Alain altijd zegt “Ik spook op niemand”*, maar vermageren met pillen was voor mij een fiasco.

Ik heb de voorbije jaren niet alleen alle mogelijke diëten gevolgd, maar ook alle mogelijke supplementen genomen. Ik was vroeger een “die-hard fitnesstser” dus de supplementen mochten natuurlijk niet ontbreken. Dit ging van pre-workouts, naar creatine, tot BCAA’s. vandaag leg ik graag de nadruk op de neveneffecten van vermageringspillen of ook wel ‘Fatburners’ genoemd.

Vermageren met pillen. Doorgaans pillen met moeilijke namen.

Hoe spreek je dat net uit? Fatburner, hippe naam toch? Wanneer je namen zoals ‘TCX Fatburner’, ‘Stacker2 XPLC’, ‘HydroxyCut’ en ‘AMPv2’ hoort, leg ikzelf niet direct een positieve link naar mijn lichaam toe. Uiteraard wou ik het toch eens proberen. Zo gezegd zo gedaan! Ik deed mijn bestelling en enkele dagen erna zat hij al in de bus! Ik las de gebruiksaanwijzing achteraan en die zei onder andere het volgende: “Het sterkste fatburner product!“ en “De aanbevolen dagelijkse inname niet overschrijden.” Waardoor ik meteen dacht ‘Wow dat moet straf spul zijn!’.

Vermageren met pillen. Mijn eerste dag.

vermageren-met-pillen-miracle-cureIk nam de eerste dag 2 pilletjes, 1 ’s ochtends en 1 ‘s avonds. Ging best goed. De avond viel en het was bedtijd, nog even mijn social media checken en oogjes toe. 1u later, nog geen slaap. 2u later, nog geen slaap, … die ochtend werd ik wakker en had max 3uurtjes geslapen. Jeetje, wat zag ik eruit als een zombie. ‘Mijn lichaam zal nog wat moeten wennen. Misschien moet ik er bij sporten!’ dacht ik. Dat deed ik ook. Ik nam ’s ochtends mijn pilletje, dronk mijn pre-workout en ging naar de fitness. Ken je die uitspraak ‘Ik zweet als een ijsbeer in de tropen’? Wel, ik moet er geen tekeningetje bij maken denk ik… Het zweet droop langs mijn rug naar beneden, dat ik er zelf ongemakkelijk van werd. Ik denk ook niet dat ik op die moment mijn hartslag had willen meten… Training zat erop en ging richting huis!

Vermageren met pillen. De tweede week.

1 week later besloot ik mijn dosis te verhogen naar 4 pilletjes per dag. 2 ’s ochtends en 2 ’s avonds. Hallelujah, dat was geen goed idee. Ik ging opnieuw naar de fitness en ik voelde me net Speedy Gonzales. Ik liep en bleef maar lopen, tot ik op een gegeven moment van de loopband af bibberde. Andere fitnessers bekeken me al vreemd, alsof er met mij iets aan de hand was. Ik besloot mij eventjes te zetten. Alweer liep het zweet langs alle kanten van mijn lichaam. Ik kreeg hartkloppingen en was heel onrustig. Ik ben dan ook een krak in mijzelf opjutten, dus dat hielp ook niet al te best. Ik voelde een paniekaanval komen en ben dan maar onder een koude douche gaan staan. Weg ermee! Toen ik tot rust was gekomen ben ik richting huis gereden, maar het zweet bleef maar komen.

Vermageren met pillen. NOOIT MEER!

Toen ik thuiskwam is er één ding dat ik meteen gedaan heb: die pillen in de vuilbak gegooid! NOOIT MEER! Niet heb ik enkel die nacht ongelofelijk slecht geslapen wegens de hoge dosis cafeïne dat dit product bevat, maar ik had het gevoel dat ik mijn lichaam naar de vaantjes aan het helpen was. Dit had ik er niet voor over. Ik denk dat we goed moeten beseffen dat ons lichaam heilig is. Wanneer je geen verstand hebt van dergelijke producten en deze in slechte mate gebruikt, kan dit ernstige gevolgen hebben voor je lichaam. Ik heb beseft dat een stacker of vetverbrander slechts een tijdelijk hulpmiddel is om mijn doel te bereiken, maar dat nog een groter deel bepaald wordt door mijn voeding. Keep it simple! Vermageren met pillen, daar begin ik simpelweg nooit meer aan.

NOTA VAN ALAIN (PRODUCENT VAN SKINNYLOVE*) OVER VERMAGEREN MET PILLEN

Ik ben als het ware opgegroeid in de oudste dieetwinkel van het land, Lombardia in Antwerpen. De zaak die mijn mama opgericht heeft in 1972. Daar heb ik door de jaren heen - letterlijk - alle mogelijke diëten en vermageringspillen zien passeren. Zien opkomen.... en weer verdwijnen. Vandaar dat ik de getuigenis die je net gelezen hebt voor de volle 100% kan beamen. Als je duurzaam wil vermageren en gezond wil leven, dan raad ik je absoluut niet aan te vermageren met pillen. Zo simpel is dat. Klik hier als je meer wil lezen over de SkinnyLove story. *Met "Ik spook op niemand", bedoelt Alain (producent van SkinnyLove) dat hij niemand specifiek met de vinger wil wijzen. Dus ook niet mensen of websites die je willen doen geloven dat vermageren met pillen de beste manier zou zijn. Vandaar dat ik in mijn persoonlijke getuigenis geen echte namen van producten mag noemen. *SkinnyLove gebruikt de kracht van de natuur, dankzij de werking van ingrediënten als vijgcactus, gember, matcha groene thee en meer. Vijgcactus ondersteunt het afslanken dankzij een gunstige invloed op het vetmetabolisme. Gember bevordert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel. Matcha groene thee ondersteunt het afslanken en heeft een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel.
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo