Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Vermageren met shakes

Vermageren met shakes

Zo veel mogelijk kilo’s vermageren met shakes op een zo kort mogelijke tijd. Ook wel het crash-dieet genoemd. Klinkt het jou bekend in de oren? Mij wel. 


Al een hele tijd lang probeer ik op verschillende manieren af te vallen. ‘Het schoon leven’, je kent het wel… Ik wou mijn overtollige kilo’s eraf krijgen en liefst zo snel mogelijk! Dus begon ik met de maaltijdvervangende shakes. Het bekende concept van het vermageren met shakes.

Vermageren met shakes. Makkelijker kan het niet?

’s Ochtends een shake, ’s middags een shake en ’s avonds een gewone maaltijd. “Makkelijker kan het niet!”, dacht ik altijd. En inderdaad, na week 1 ging ik op de weegschaal staan en wauw -2 kg! Etentjes met familie en vrienden, supergezellig toch? Juist, niet dus. Ik kon niet gezellig mee eten op het werk of thuis, want ik zat daar… met men shake. Het voelde niet alleen heel onnatuurlijk aan, maar het was bovendien heel asociaal om daar te zitten ‘drinken’ wanneer iedereen gezellig aan het eten is. Maar dat is wat vermageren met shakes inhoudt.

Vermageren met shakes? Ik laste een cheatday in.

Dus besloot ik daar een oplossing voor te vinden. Ik was toch goed bezig, dus als ‘beloning’ laste ik een cheatday in. We willen namelijk toch allemaal beloond worden als we goed bezig zijn?! :-) dus 1 keer per week at ik frietjes of pizza of een zak chips. Lekker op restaurant gaan met de vrienden of familie kon dus ook! Yes!

Door de weinige échte voedingsstoffen die ik binnenkreeg, bleef het niet altijd bij 1 zakje of 1 maaltijd… De cravings werden een feit. Tot ik op een gegeven moment mijn krak kreeg. Hoewel de weegschaal -7 kg aangaf, voelde ik mij ZO slecht. Ik sliep slecht, had weinig energie, was jaloers op de mensen die wel konden eten en vooral: ik had honger!!

Vermageren met shakes = nooit 'eten', enkel drinken.

Het feit dat je ’s ochtends en ’s middags niets eet, maar drinkt vond ik het ergste. Mijn hersenen begrepen niet dat ik aan het eten was. Hierdoor kreeg ik verschrikkelijk veel honger.vermageren-met-shakes-vrouw Als je weet dat sommige maaltijdshakes bestaan uit 500 – 1000 kcal per dag, is het geen wonder natuurlijk. Dit is niet alleen enorm weinig, maar ook enorm ongezond! Ik besloot naar mijn lichaam te luisteren en even te stoppen met het vermageren met shakes, om opnieuw tot mijn positieven te komen. Het feit dat ik een pauze nodig had, zegt wel genoeg over de gezondheidsfactor denk ik! Ik at dus terug, joepie!

Vermageren met shakes. Het overbekende jojo-effect had me te pakken.

De eerste keer dat ik terug ’s ochtends en ’s middags mocht eten was zo een euforisch moment, alles smaakte 100x beter dan ervoor. “Dat ik dat heb moeten missen” :-). De euforie sloeg al snel om in mineur wanneer ik op de weegschaal stond. Je raadt het al: de kilo’s vlogen er terug bij! Hoe snel ik de 7 kilo kwijt was, hoe snel de 10(!!) kilo er terug bij was. Ja, het overbekende jojo-effect had me te pakken. Een baaldag dat ik niet snel meer zal vergeten…

De ommeswitch na mijn mislukte poging om te vermageren met shakes

Na wat research begreep ik al snel dat ik niet de enige was. Maaltijdvervangers zijn een tijdelijke oplossing die je lichaam uiteindelijk meer schade aanrichten dan dat ze goed doen. Je stofwisseling raakt in de war en je lichaam is uit zijn ritme. 
Toen is bij mij de knop omgedraaid. Er is niets mooier dan wanneer je kan zeggen “I did it MY way!” Een gezond, energierijk leven is veel belangrijker. Het bewust bezig zijn met gezonde voeding. Het creëeren van een nieuwe levensstijl. Het aanpassen van mijn eetpatroon. Hierin is één ding belangrijk te onthouden: 'De kracht van de ingrediënten!' Het bewust worden van wat je eet. Het draait niet om de snelheid in afvallen. Rome is tenslotte ook niet op 1 dag gebouwd! Dus als je het mij vraagt, vermageren met shakes in plaats van gezond te eten nooit meer!

ALAIN (PRODUCENT VAN SKINNYLOVE*) OVER VERMAGEREN MET SHAKES

Als je SkinnyLove* nog niet kent en je leest er oppervlakkig over, of je ziet iemand in je omgeving SkinnyLove* gebruiken, dan denk je nu misschien bij jezelf "Maar SkinnyLove* drink je toch ook als shake, niet?" Dat klopt. SkinnyLove* drink je uit je smartshaker. MAAR - en dat is het grote verschil met de getuigenis die je net gelezen hebt - SkinnyLove* is GEEN MAALTIJDVERVANGER. SkinnyLove is een gezonde 100% natuurlijke mix van fruitvezels, prebiotische dieetvezels en kruiden. Die drink je tussen je maaltijden door. Meer zelfs, ik raad je aan 5 keer per dag te eten in plaats van de traditionele 3 keer. Meer weten over de werking van SkinnyLove?

Klik hier en bekijk de vaak gestelde vragen.

Laat het dus duidelijk zijn: SkinnyLove* is geen methode om te vermageren met shakes in plaats van gezond te eten! *SkinnyLove gebruikt de kracht van de natuur, dankzij de werking van ingrediënten als vijgcactus, gember, matcha groene thee en meer. Vijgcactus ondersteunt het afslanken dankzij een gunstige invloed op het vetmetabolisme. Gember bevordert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel. Matcha groene thee ondersteunt het afslanken en heeft een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"