Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Vermageren voor mannen

Vermageren voor mannen

Wanneer we aan afvallen en vermageren denken, denken we automatisch aan de vrouwen (die nooit tevreden lijken te zijn met hun lichaam). Maar ook mannen kunnen zich niet goed in hun vel voelen en de gevolgen ondervinden van overgewicht op hun gezondheid. Ze krijgen onterecht te weinig aandacht in dit onderwerp. So guys, this one’s for you! Dit artikel gaat over vermageren voor mannen.

Niet enkel vrouwen voelen vaak de druk van het schoonheidsideaal. De impact van media en reclame doet ook bij mannen de druk stijgen om er goed uit te zien. Dit maakt dat ze zich meer en meer bewust worden van de invloed van uiterlijk. Een mannenlichaam verschilt (gelukkig maar) op veel vlakken van vrouwen. Vermageren voor mannen houdt andere ambities in, andere probleemzones, etc. het kweken van spieren is hier een onderdeel van. vermageren voor mannen fitnessMeer en meer mannen zijn op zoek naar dé oplossing om een perfect lichaam te bekomen. Denk aan brede schouders, een sixpack, een strak figuur in combinatie met dat aantrekkelijk, goudbruin tintje. Hoeveel mannen zie je niet jongleren met gewichten in de fitness? Dit doen ze niet omdat ze graag aan sport doen, maar om die brede torso en platte buik te bekomen. Bovendien willen ze kunnen blijven presteren (en niet enkel binnen vier muren ;-)). Enorm veel mannen proberen de calorierijke voeding te vermijden om toch maar op dat “sociaal aanvaardbare gewicht” te komen. Om nog maar te zwijgen over het geld dat tegen allerlei supplementen en dieetproducten aangegooid wordt, waarbij het vaak niet eens over werkzame producten gaat.

Vermageren voor mannen heeft ook andere motieven dan schoonheid natuurlijk

Het schoonheidsideaal is één kant van het verhaal. Aan de andere kant hebben we nog de gezondheidsredenen. Als je overgewicht hebt, loop je verhoogde kans op het ontwikkelen van aandoeningen. Hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten, diabetes, een hoge bloeddruk, verhoogde cholesterol, diabetes, … allemaal zaken die in een positieve relatie staan met overgewicht. Bovendien ervaren veel mensen ook slaapstoornissen, spierpijnen en kortademigheid. Naarmate we ouder worden, hebben we sowieso wat kwaaltjes, maar overgewicht verergeren deze alleen maar. De reden waarom Alain SkinnyLove* creëerde? Zijn grootste kwaal was angst. Zijn vader had zijn eerste hartaanval op 63 jarige leeftijd. Als kleine knaap ging hij dan mee naar het ziekenhuis, wat een enorme impact heeft achtergelaten op hem. De hartspecialist vroeg toen aan zijn vader of hij buiten adem was als hij ’s ochtends zijn kousen aandeed. “Ja” was zijn klaar en duidelijk antwoord. Toen werd hem verteld dat dat een gevaarlijk teken is en je meestal vogel voor de kat bent, een hartaanval volgt dan namelijk binnen de 6 maanden. Voor Alain Skinnylove* creëerde en zelf nam, werd hij zelf buiten adem bij het aandoen van zijn kousen. Op dat moment keek Alain naar zijn prachtige kids en vrouw en dacht bij zichzelf “No fucking way that I’m going to die.” Het is een feit dat door de problemen die overgewicht en obesitas met zich meebrengen, de levensverwachting ernstig wordt verlaagd. Alain besloot zijn leven over een andere boeg te gooien, Skinnylove* te creëren en een nieuwe en gezonde levensstijl aan te gaan. Niet enkel voor zichzelf, maar ook voor zijn familie.

Vermageren voor mannen wordt er met de jaren niet makkelijker op

Ik denk dat we allemaal het liefste zo veel mogelijk eten en zo weinig mogelijk bijkomen, maar we moeten realistisch blijven. Zoals de meeste mannen onder ons wel zullen ervaren, gaan de kilo’s er niet sneller af naarmate je ouder wordt. In tegendeel zelfs, je moet nog maar naar die lekkere koffiekoek in de bakkerij kijken of de kilo’s vliegen er al bij. Om dan nog maar te zwijgen om ze er terug af te krijgen. Niet enkel het aantal kilo’s vermeerderen bij het ouder worden, je leven wordt er ook niet bepaald rustiger op. Time is money. Laten we het even kort schetsen: je hebt druk leven en bent always-on-the-go, ‘jachtig’ is het woord dat je typeert. Hierdoor neem je niet altijd de tijd om maaltijden te plannen, laat staan voldoende te bewegen. Je zoekt naar last-minute oplossingen die je regelrecht naar de fastfoodindustrie leiden. Hoe vaak valt het voor dat je op je horloge kijkt, ziet dat het 16u gepasseerd is en beseft dat je nog geen lunch gegeten hebt? De enige oplossing lijkt dan een zakje M&M’s naar binnen te spelen en door te spoelen met een blikje cola zéro. Wél zéro he, want daar worden we niet dik van. Yeah right… Zo, dan hebben we toch even onze honger gestild en kunnen we verder met ons haastig leven. Komt dit je bekend voor? Dan ben jij waarschijnlijk een van de mannen die hun druk leven als excuus gebruiken voor hun ongezonde levensstijl. Stop daarmee. Ze zeggen wel eens: hoe groter de zakenman, hoe meer excuses. Een hele dag meetings, je GSM die de hele dag roodgloeiend staat, de 101 vragen die je naar je hoofd gesmeten krijgt die je nog beantwoord moet krijgen. Neen, ook dit zijn geen geldige excuses voor een ongezond leven.

SkinnyLove helpt ook bij vermageren voor mannen

De wil om fit te zijn en te blijven, alle dingen die je graag doet ook te kunnen blijven doen, zijn ongeacht de leeftijd dingen die bij elke man spelen. Bovendien willen we een dynamisch leven blijven leiden en zoals reeds gezegd presteren! Hier kan SkinnyLove jou perfect bij helpen. Natuurlijk hebben jullie het superdruk, niemand ontkent dat, maar SkinnyLove is easy. Het moeten niet altijd fancy maaltijden zijn. Wat Pain des Fleurs in een brooddoos, wat schelletjes geitenkaas, een komkommer and you’re ready to go. 

SkinnyLove vermindert je drang naar zoet³

Wanneer de schommelingen in je bloedsuikerspiegel verminderen heb je minder honger⁹ en minder drang naar zoet³. SkinnyLove bevat een aantal ingrediënten die je bloedsuikerspiegel stabiliseren. Zoals o.m. vijgcactus, gember, matcha groene thee en kaneel.

SkinnyLove heeft een gunstig effect op je vetmetabolisme²

Je vetmetabolisme zorgt er voor dat je lichaam vet afbreekt in plaats van het op te stapelen. Zorgvuldig geselecteerde – maar steeds 100% natuurlijke – ingrediënten als kurkuma en opuntia ficusindica hebben een positief effect op je vetmetabolisme.

Langer verzadigd = minder snel honger

Hoe langer je je verzadigd voelt, hoe minder snel je honger⁹ voelt. Wel, dankzij vezelrijke ingrediënten als citroen, pompelmoes, komijn en acaciagom is SkinnyLove zeer vezelrijk. Minder snel honger⁹, betekent minder geneigd zijn te veel te eten.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"