Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Vermageren zonder dieet

Vermageren zonder dieet

Goed nieuws, vermageren zonder dieet kan echt!

Op voorwaarde dat

  • je verlost kan geraken van de zin, de goesting, in 'foute' dingen

  • je je dus niet de hele tijd streng moet inhouden

  • je geen honger moet hebben

  • je van tijd tot tijd 'normaal' kan blijven doen, op feestjes bijvoorbeeld

Lees meer en je verneemt hier alles over.

Vermageren zonder dieet. De oplossing voor 42% van de Belgen?

Volgens een onderzoek heeft 42 procent van de Belgen overgewicht. Opmerkelijk is dat het percentage overgewicht stijgt met de leeftijd.
  • 31% is tussen 15 en 34 jaar
  • 46% tussen 35 en 54 jaar
  • 53% is 55 jaar of ouder
Het zal je dan ook niet verwonderen dat 1 Belg op 3 de komende maanden gewicht wil verliezen. Hun ambitie is groot: ze willen gemiddeld 10 kg kwijt. Hoe verliezen de meeste mensen gewicht? Juist. Met een dieet.

Vermageren zonder dieet? Laten we het eerst eens raken over wat 'een dieet' is

Het is misschien eens niet slecht om stil te staan bij de vraag wat een dieet juist is. Een dieet is alles wat je eet per dag. Het soort eten en de hoeveelheid je ervan eet. Kort gezegd het eetpatroon waarmee je probeert af te vallen. De hoofdgedachte van een dieet is dat je meer calorieën verbruikt dan je binnenkrijgt. Zo val je af in gewicht. Je vraagt je waarschijnlijk wel af wat voor diëten er zijn en of hier gevaren aan verbonden zijn. Enerzijds heb je diëten die zweren op eenzijdige voeding. Denk maar aan het koolsoepdieet bijvoorbeeld. Zoals het woord het zegt, gaan deze diëten uitsluitend om het eten van dat soort product, hier soep dus. Er mogen tijdens dit dieet geen extra groenten, fruit of andere voedingswaren gegeten worden. vermageren zonder dieet eenzijdig eten Je gaat hier (tijdelijk) de calorie inname beperken tot een zo laag mogelijk niveau. We kunnen dit ook onderverdelen bij de crashdiëten, hierover later meer. De meeste mensen krijgen hier niet enkel knagende honger van, maar voelen zich ook nog eens enorm slap. Het gaat hier puur om zo snel mogelijk zoveel mogelijk gewicht te verliezen, gewicht dat er nadien weer even snel terug bijkomt. Naast deze eenzijdige diëten, zijn er ook veel diëten die waarin volledige productgroepen worden afgezworen, het koolhydraatarm dieet bijvoorbeeld. Hierin mag je geen pasta, brood, rijst, of andere koolhydraat houdende producten eten. Het spreekt voor zich dat je dan een tekort aan voedingsstoffen kan ontwikkelen, aangezien je bepaalde zaken niet meer eet en die vitaminen/voedingswaarden ook niet meer binnenkrijgt. Om enkele voorbeelden te geven: door een tekort aan ijzer kan je bloedarmoede krijgen, door een tekort aan vitamine B12 verhoogt de kans op Alzheimer. Beide zaken vind je terug in (vet) vlees, wat je in sommige diëten niet mag eten. Daarnaast heb je ook nog het welgekende crashdieet. Ik denk dat veel mensen, waaronder ikzelf, dit soort dieet al geprobeerd. Hierbij ga je drastisch je calorie inname verminderen. Hierdoor ga je in een hele korte periode snel gewicht verliezen. Alles behalve gezond. In een gezond dieet val je gemiddeld 0,5 kg af per week. Wanneer je zaken ziet of leest waarin ze zeggen dat je 5 kg verliest op 5 dagen, dan weet je dat het een crashdieet is. De dingen die ik vooral ervaarde was honger, futloos, draaierig en slechtgehumeurd. Ik verbood mezelf om bepaalde zaken te eten waardoor ik enorm slechtgezind rondliep. Ik kon moeilijk genieten van mijn eten, omdat je altijd maar met dat ene doel in je hoofd rondloopt: vermageren.

Wat heeft vermageren zonder dieet te maken met 'denk niet aan een olifant'?

vermageren zonder dieet olifant Dit is ook de reden waarom vele diëten mislukken. Door jezelf dingen te verbieden, stijgt de drang ernaar. Als ik je zeg dat je niet aan een olifant mag denken, waar denk je dan aan? Duh, een olifant. Dat is net hetzelfde bij eten. Als je jezelf verbiedt om chocolade te eten, krijg je die chocolade niet uit je hoofd. Stop met jezelf dingen te verbieden en wordt bewuster van wat je eet. Vooraleer je die reep naar binnen smokkelt, vraag jezelf af of je hier écht behoefte aan hebt en of je jezelf écht beter gaat voelen nadat je deze hebt gegeten. Want meestal voelen we onszelf schuldig wanneer we de reep dan toch opgegeten hebben. Je zal zien dat het dan al veel makkelijker zal gaan. Er is nog een hulpmiddel dat je kan helpen om bewuster met eten om te gaan en om je verslavingen weg te helpen, maar daarover vertel ik straks meer. Door tekort aan voedingsstoffen krijgt je lichaam niet de energie die het nodig heeft. Je lichaam gaat dus in een spaarstand voor later en je stofwisseling gaat trager dan voordien. Bovendien breekt je lichaam je eigen spierweefsel af om te overleven. Zoals reeds gezegd kom je in dit soort diëten meer aan in gewicht dan voorheen. Omdat ons lichaam in spaarstand is, gaat het eten opslaan als reserves. Je stofwisseling loopt ook nog steeds op een laag pitje, en dat helpt ook niet aan het geheel. Dit is heel frustrerend want het resultaat waar we zo hebben voor moeten zwoegen, is op 1 2 3 opnieuw verdwenen. De broek die je eindelijk opnieuw paste, is weer een maat te klein. Dit is het moment waarop we het even niet meer zien zitten en we denken dat diëten een onmogelijke opdracht is.

Vermageren zonder dieet. Het kan.

Dan heb ik goed nieuws voor je. Vermageren zonder dieet, het kan. We beseffen maar al te goed dat het ontzettend lastig kan zijn om gewicht te verliezen, maar we moeten realistisch blijven. Door het te snel te doen kan je je lichaam enorm schaden. We hebben maar 1 lichaam en moeten dat ook goed verzorgen. Daarom is het belangrijk dat we stap voor stap naar een gezonder gewicht gaan. Om een blijvend resultaat te hebben moeten we dus een gebalanceerd dieet met genoeg voedingsstoffen, mineralen en vitaminen volgen. Ik plak hier meestal niet het woord dieet op, want het is eigenlijk geen dieet. Het is een aanpassing in je voedingspatroon, dat je een lange tijd (of voor altijd) kan volhouden. Inderdaad, je hoort het goed. Vermageren zonder dieet. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom je dat zou doen. Het is ten eerste veel gezonder, oké het gaat wel trager, maar er gaat toch niks boven een gezonde geest in een gezond lichaam?! Door een gevarieerd, gezond voedingspatroon ben je er zeker van dat je lichaam alle voedingsstoffen binnenkrijgt dat het nodig heeft. Zo krijg je meer energie doorheen de dag, geen dipjes meer, slechtgezind rondlopen, noem maar op. Bovendien voelt het niet aan als een dieet. Je beseft dat je sommige dingen niet mag eten, maar het voelt niet aan als een straf. Je telt geen punten. Hiermee wil ik zeggen dat je jezelf niet moet straffen om het avondeten te schrappen omdat je je punten al bereikt hebt met je reep chocolade. Soms ben je zo verslaafd aan een bepaald product, dat het wel lijkt dat je je zelfbeheersing verliest. Ik had dat bij chips. Als ik 3 zakken chips in huis had, wees maar zeker dat ik die dan alle drie op at. In één keer. Nadien kreeg ik natuurlijk spijt, maar spijt komt steeds te laat natuurlijk. Besef daarom goed dat je van een verslaving niet op 1 2 3 afgeraakt. Heel veel mensen zijn suikerverslaafd. Door jezelf vanaf dag 1 al het suiker te gaan verbieden, zal je snel hervallen. Je krijgt hoofdpijn, voelt je slap. Take it easy, doe het op jouw tempo. Ondervind je toch moeilijkheden bij het kwijtraken van je verslaving, dan kan SkinnyLove* je helpen. Het is iets wat mij enorm heeft geholpen bij de strijd tegen mijn chips-verslaving. Bij SkinnyLove* spreken we niet graag het woord dieet uit, want dat is het niet. SkinnyLove* ondersteunt je in het verliezen van kilo’s. daarnaast is het enorm effectief om je van je verslavingen af te helpen.

"Diëten lukt slechts bij 1 persoon op 400 omdat het een verslaving is."

Dit is iets wat Bart De Wever verklaarde, nadat hij enorm veel gewicht kwijt was. En daar heeft hij gelijk in. Omdat ik zo gewend was aan het eten van vettige voedingswaren vol suiker, viel de smaak van SkinnyLove* mij dik tegen. Op dat moment moet je doorbijten. Net doordat mijn smaakpatroon zo gewend was aan al die suiker, vond ik SkinnyLove* niet lekker. Het heeft een heel kruidige, licht zurige smaak. Er zit onder andere gember, kurkuma en citrusvijg in verwerkt, smaken waar ik in mijn dagelijkse leven nooit mee in contact kwam. De combinatie van de 100% natuurlijke ingrediënten, zorgt ervoor dat je drang naar zoet* vermindert. Geloof het of niet, ik lust geen coca cola meer bijvoorbeeld. Bovendien heb ik andere smaken die ik voordien niet lustte, enorm leren appreciëren. En op die manier ben ikzelf ook gaan vermageren zonder dieet.

Vermageren zonder dieet. Je gelooft nog steeds niet dat het kan? Lees dan zeker verder mee.

Ik begrijp dat sommige mensen hun bedenkingen hierbij hebben, daarom neem ik jullie graag mee in enkele mooie recensies van SkinnyLovers die hun verhaal doen. “Ik ben nu +/- 4 maanden bezig met SK en ik blijf doorgaan. Ik voel me energieker en lichter. Ik ben ook al wat lichter al is dat niet in evenredigheid met hoe ik me voel. Maar alles op zijn tijd. We komen er wel, en vooral zonder al die 'opofferingen' die andere diëten wel vragen. Misschien zou het dan wel sneller gaan, maar ik wil vooral 'normaal' blijven eten en doen. En traag afvallen is ook afvallen natuurlijk!” Deze SkinnyLover benadrukt hetgeen ik hierboven heb uitgelegd. SkinnyLove* is geen dieet en je kan ermee vermageren zonder dieet. Zonder het gevoel te hebben dat het een straf is. Deze dame verwoord het ook heel mooi: “opofferingen”. Dat is inderdaad iets wat we niet verwachten. Je eet wat je zelf wil, maar voor de beste resultaten volg je best de tips & tricks van Alain, de founder van SkinnyLove*. “Vandaag zit eerste kuur erop. Zoals zo veel mensen zo veel dingen geprobeerd.... van het ene dieet werd ik een wandelend kreng, van het andere viel ik niet af of had ik constant honger. Sinds ik SkinnyLove* drink voel ik me ook echt een pak fitter en veeeeel minder moe... Ik heb echt geen zin meer in zoet, geen zin meer om te smoeffelen, geen hongergevoel en... ik kan ineens smaken appreciëren die ik voordien echt vies vond zoals kurkuma en gember. Qua gewicht ben ik al enkele kilo minder maar ben er zeker van dat er nog gaan volgen. Ben zo tevreden van 'het gevoel' dat het mij geeft... Ik ben MEGAfan geworden, volgende 3 kuren staan alvast klaar. Ken ook geen producten/verkopers die passioneel en gedreven hun klanten zo bijstaan met raad en daad. Mega dikke vijf dik verdiend!” Ook hier zien we weer dezelfde elementen terug die ik voorheen heb aangehaald. De moodswings die je kan krijgen door verkeerde diëten te volgen. Deze vloeien voort uit de voedingstekorten en de dingen die je verboden worden. Deze dame verwoordt ook heel mooi hoe SkinnyLove* haar van haar zoetigheid verslaving af geholpen heeft. Daar draait het bij SkinnyLove* om. Elkaar helpen naar een gezond en fit leven zonder dieet. Om vermageren zonder dieet. Geen moodswings, geen honger, geen maaltijdvervangers, maar een uitgebalanceerd voedingspatroon waarin je jezelf goed voelt. Want een gezonde geest hoort in een gezond lichaam!

"Vermageren zonder dieet. Ik geloof toch niet dat het kan."

Zoals bij alles wat we vanuit SkinnyLove* schrijven of vertellen, zijn er altijd mensen bij die twijfelen of het allemaal echt wel klopt. Trouwe fans van SkinnyLove*, leden van de SkinnyLove* community weten al wat er nu gaat komen. Maar als dit je eerste contact is met SkinnyLove* en je gelooft na het lezen van dit artikel nog steeds niet in vermageren zonder dieet, lees dan onderstaand stukje zeker mee. "Hallo, dit is Alain Indria, de producent van SkinnyLove*. Het eerste wat ik je wil zeggen is dat je me, via Whatsapp en Facebook Messenger, steeds direct kan contacteren met al je opmerkingen of vragen. Ik beantwoord ze 1 voor 1, echt individueel. Want ik weet heus ook wel dat heel veel mensen, misschien ook jij, in het verleden vol hoop ergens aan begonnen zijn om na een tijd, en na het uitgeven van veel geld, vast te stellen dat het toch niet werkt. Da's niet mijn stijl. Als je een kuur SkinnyLove* doet en je contacteert me, dan ben ik er zeker van dat je al meteen een heleboel positieve effecten van SkinnyLove* zal ondervinden. Even kort mijn persoonlijk verhaal. Mijn mama heeft in 1972 Lombardia geopend. De allereerste dieetwinkel van Europa. Ze verkocht er allerlei voedingssupplementen en dieetmiddelen. Ik ben letterlijk opgegroeid tussen de diëten in. Later hebben we samen Lombardia doen evolueren tot wat het nu is, een hippe bio/vegetarische/vegan eetplek met een unieke sfeer en een groot terras. Maar ook daar heb ik alle bekende diëten (Atkins-, Montignac-, South Beach-, proteïne-, glutenvrij-, paleo- enzovoorts) zien komen..... en gaan. Heb ik gemerkt dat ze mensen niet helpen op lange termijn. Omdat elk van die diëten er inderdaad van uitgaat dat je jezelf bepaalde voedingsstoffen, de rest van je leven, kan ontzeggen. En dat is niet realistisch of op z'n minst onprettig. Zelf knabbelde ik de hele dag door. Wat wil je, ik stond temidden van allerlei bio lekkernijen en suste mijn geweten met net dat aspect. Het is bio, dus het kan geen kwaad. Duh. Mijn weegschaal gaf op een gegeven moment aan dat ik nog slechts enkele honderden grammen verwijderd was van de 100 kilo! Daar schrok ik echt van. Waarom? Omdat ik meende gezond bezig te zijn. Ik voelde me niet slecht. Anderzijds heeft mijn papa altijd nogal ongezond geleefd en heb ik heb hartaanvallen zien krijgen. Dat wilde ik mijn echtgenote en onze 3 kids niet aandoen. Maar ik besefte al te goed dat ik die gewoonte van - letterlijk - continu iets in mijn mond te steken niet zomaar zou kunnen stopzetten. Kruiden zijn al jaren mijn passie. En die passie kwam toen van pas. Ik ben voor mezelf (!) iets gaan maken. Op basis van fruitvezels, natuurlijke ingrediënten en heilzame kruiden. Dat kon ik, omdat ik al jaren weet wat kruiden als kurkuma en gember met het lichaam doen. Omdat ik kennis heb van de effecten van groene matcha thee en groene koffie. Omdat ik weet wat citroen, pompelmoes en mandarijn bevatten aan voedingsstoffen en molecules. Wel, dat natuurlijke mengsel dat ik enkel en alleen voor mezelf gemaakt had, is na wat aanpassingen, na wat verbeteringen, achteraf SkinnyLove* geworden. Hoe komt dat? Ik nam dat dus dagelijks en mensen om me heen, de trouwe klanten van Lombardia merkten dat ik vermagerde, vitaler werd, mijn huid er beter uitzag en ik niet meer klaagde over pijnlijke gewrichten. Wel integendeel, als ik meedeed aan yoga viel het mensen op dat ik soepeler geworden was. Die klanten stelden me vragen en begonnen aan te dringen om ook dat mengsel te mogen kopen. Zo is SkinnyLove* ontstaan. Voor mezelf, zonder enige bedoeling het ooit te verkopen en enkel op de markt gekomen omdat mensen erom vragen. Probeer het zelf, ook al geloof je nog steeds niet dat vermageren zonder diëten kan. Want ik was net als jij, voor ik deze combinatie aan pure, natuurlijke ingrediënten bedacht geloofde ik ook niet dat vermageren zonder diëten mogelijk is. Nu beleef ik het dag na dag en ben ik moeiteloos al talrijke kilo's kwijt." *SkinnyLove gebruikt de kracht van de natuur, dankzij de werking van ingrediënten als vijgcactus, gember, matcha groene thee en meer. Vijgcactus ondersteunt het afslanken dankzij een gunstige invloed op het vetmetabolisme. Gember bevordert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel. Gember geeft je ook meer energie. Matcha groene thee ondersteunt het afslanken en heeft een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel. Vezelrijke citroen, de Acacia senegal vezels, pompelmoes zijn vezelrijk en onderdrukken bijgevolg je hongergevoel. Brandnetel houdt je uiterlijk fris en jeugdig. Rozemarijn ondersteunt de inwendige reiniging van je lichaam.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"