Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
verschil tussen corona en hooikoorts

Wat is het verschil tussen corona en hooikoorts?

Met het pollenseizoen dat al van start is gegaan, is er een allergie bijgekomen met symptomen die overlappen met de symptomen van de luchtwegen bij corona. Alsof het nog niet moeilijk genoeg was om bij het kleinste kuchje of een verkoudheid niet meteen aan corona te denken, strooien de pollen nu nog meer verwarring in het rond. Heb je hooikoorts? Panikeer dan niet en luister naar je lichaam. Wat voel je echt? En wat is dan het verschil tussen corona en hooikoorts?

Vroeg hooikoortsseizoen

verschil tussen corona en hooikoorts Een echt koude winter hebben we dit jaar eigenlijk niet gehad en ook het zonnetje doet nu al flink zijn best om onze dagen warm te maken. Daardoor breekt het hooikoortsseizoen dit jaar veel vroeger aan dan we gewend zijn. Het gevolg hiervan? De pollen zijn momenteel al héél actief en mensen met hooikoorts zijn al volop beginnen niezen en hoesten. Voornamelijk het stuifmeel van berken lijkt dit seizoen de boosdoener te zijn. Wees extra aandachtig om het verschil tussen corona en hooikoorts te herkennen.

Symptomen hooikoorts

wandelen in natuur Wie al jaar en dag last heeft van hooikoorts, zal zich uiteraard niet meteen zorgen maken wanneer hij plots last heeft van een verstopte neus, rode en prikkende ogen, vermoeidheid, wat keelpijn, veel hoestenen niezen en soms zelfs problemen met ademhalen. Toch overlappen die symptomen hard met corona, en is het daarom belangrijk voorzichtig te zijn. Doet je hooikoorts zich op dezelfde mate voor als anders? Merk je op dat je echt buiten adem bent? Dat zijn vragen die je aan je huisarts telefonisch zal moeten kunnen beantwoorden en waar je voor jezelf al beter eens over nadenkt! Twijfel je tussen hooikoorts en corona? Bel dan gewoon naar je huisarts en ga nog niet langs.

Makkelijk te onderscheiden verschil tussen corona en hooikoorts

verschil tussen corona en hooikoorts Gelukkig zijn er heel wat doorslaggevende symptomen van corona die een hooikoortslijder normaal niet heeft. Een plotseling smaak- of geurverlies wijst eerder in de richting van corona, net zoals een hoge koorts en een algemeen, grieperig ziektegevoel. Ook spierpijn is iets wat meestal niet gepaard gaat met hooikoorts, maar wat met corona net weer wel naar voor treedt. Heb je voor de rest geen speciale klachten, buiten de normale hooikoortsklachten? Volg dan gewoon de behandeling die je anders ook volgt en blijf vooral rustig.

Lees ook: Hoe herken je een verkoudheid in tijden van corona?

Je handen wassen, je dagelijkse SkinnyLove en de Immunity XYZ booster drinken en papieren zakdoekjes gebruiken blijven uiteraard ook hier nog steeds van toepassing om je immuunsysteem te boosten. Samen staan we sterk!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"