Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
verse gember bewaren

Langer verse gember bewaren dankzij deze handige tips

Verse gember is heerlijk om aan heel veel verschillende gerechten of drankjes toe te voegen voor een extra smaakje. De gember laat een stevig smaakspoor achter, wat het gerecht meteen wat pit geeft. Daarnaast is gember niet alleen lekker, maar heel goed voor de gezondheid. Meestal heb je van de verse gemberwortel maar een klein stukje nodig om het gewenste smaakeffect te bekomen. Maar wat doe je dan met de rest van de gember zodat deze niet snel rot wordt? Verse gember bewaren doe je het best op deze manier, zodat je geen gember moet verspillen.

Water

verse gember bewaren Water is een perfect hulpmiddel om je lichaam gezond en gehydrateerd te houden. Dat effect heeft water ook op gember: het houdt het langer bruikbaar. Heb je net de volledige gemberwortel al geschild en in stukjes gesneden? Leg deze geschilde stukken dan in een bakje met een dunne laag water, waarbij de gember volledig ondergedompeld is. Zet dat bakje even in de koelkast. Op die manier zorg je ervoor dat de verse gember niet uitdroogt. Wil je die verse gember bewaren voor de week erna? Ververs dan elke dag het water, zodat de gember langer houdbaar blijft. Het enige minpuntje aan deze tip? De smaak van de gember kan iets minder intens worden. Lees ook: Zo kan je het best jouw gezonde voeding bewaren

Los in de koelkast

Wanneer je op voorhand al had bedacht dat je de gemberwortel niet volledig ging nodig hebben en de gember nog ongeschild is gebleven, kan je deze zo los en ongeschild bewaren in de groentebak of groentelade van je koelkast. Wikkel een stuk keukenrol rond de gember en stop hem zo in een plastic zakje, zodat er geen invloeden van andere smaken en geuren op de gember inwerken. Als je deze zo bewaart, blijft de gember tot drie weken lang houdbaar. Niet slecht! Lees ook: Hoe kan je makkelijk zelf gember kweken?

Invriezen

verse gember bewaren Ook de diepvries is een optie, wat vast niet als een verrassing komt. Je kan hiervoor de gember beter al in verschillende stukken snijden en deze vervolgens in een plastic folie wikkelen. Leg de gember zo in de diepvries en knip elke keer dat je een stukje gember wil gebruiken een stukje van de folie af met gember erin. Verse gember bewaren op deze manier laat je tot wel drie maanden genieten van de specerij zonder dat je het moet verspillen. Lees ook: Dit is het verschil tussen verse en gedroogde gember Verse gember bewaren, lukt dus vanaf nu zonder problemen. Al zit je met wat extract van Ginger BLAST ook altijd goed. Dit extract van gember is handig oplosbaar in water en geeft je exact dezelfde effecten als gember!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"