Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
vet haar

Vet haar? Misschien maak je 1 van deze 3 fouten

Vet haar. Twee onschuldige woordjes die toch vaak gevolgd worden door een diepe zucht. Want als je er mee geplaagd zit, lijkt het wel een vicieuze cirkel. Je wil natuurlijk niet gezien worden met zo'n vette kop, maar hoe vaker je je haar wast... hoe sneller het weer vuil lijkt. Wat kan je doen? Om te beginnen even nagaan of je deze slechte gewoontes uit je leven kan bannen:

1. Je gebruikt te veel shampoo

Wees niet te gul met je (dure) shampoo en conditioner. Op sommige flesjes staat zelfs vermeld dat je slechts een nootje product (ter grootte van een halve eurocent) hoeft te gebruiken. Natuurlijk waren we niet SkinnyLove als we deze goede raad niet met een korreltje zout namen. Heb je veel en/of dik haar, volstaat deze hoeveelheid natuurlijk niet. (Dat geldt trouwens ook voor gezichtscrèmes!) Toch hebben we over het algemeen veel minder product nodig dan we zelf denken. Je moet er namelijk voor zorgen dat producten zich niet opstapelen. Leg je bijvoorbeeld elke woensdag een haarmasker, sla dan op dinsdag je conditioner over. Vet haar is vaak ook een grote ramp wat volume betreft. Op zoek naar waardevolle tips? Lees dan zeker deze blogpost.

2. Hete douches & co

vet haar tipsTja, wie zijn wij om je het genot van een zalig warme douche te ontzeggen? Probeer toch een beetje op de temperatuur te letten, want te heet water is rampzalig voor je huid en haar. Als je onder een hete douche je haren wast, stimuleer je de talgproductie van je haar. Omdat je al het talg wegspoelt, denkt je hoofdhuid dat het meer talg moet produceren. Als je kouder water gebruikt, worden je haren minder snel vet. Ook onder een muts, een motor-of fietshelm is het broeierig heet en denkt je hoofdhuid dat er meer talg gewenst is. Niet dus! Natuurlijk zijn wij van de 'veiligheid (en comfortabele warmte) eerst' maar denk er altijd aan om hoofddeksels geen minuut langer dan nodig op je hoofd te laten staan. Slecht nieuws als hoedjes en petten weer 's terug in de mode zijn...

3. Je eet niet gezond

Snakte je net naar een muffin, dan zal dit puntje uit de lijst wel met rollende ogen worden ontvangen. We kunnen er ook niets aan doen. Een gezond eetpatroon zorgt gewoon voor een mooie huid en een stralende haardos. Alle tips en advies om gericht te eten voor beter haar lees je in dit artikel. Zoek je ook nog verzorgingstips? Dan is dit artikel iets voor jou. Veel succes!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"