Doorgaan naar inhoud
vet op je heupen

Vet op je heupen krijg je zo weg (en is dat vet wel zo slecht?)

Wil je al heel lang die vervelende zwembandjes rond de buik en de heupen weg krijgen? Het is heel moeilijk om een bepaalde zone specifiek aan te pakken en daardoor moeilijk om het vet op je heupen weg te krijgen. Uit onderzoek blijkt trouwens dat dat vet op je heupen minder slecht is dan je eigenlijk vermoedt. Wil je toch graag van dat heupvet af? Als je er helemaal op gebrand bent je resultaat te bereiken, vind je hier enkele tips om het vet te verbranden.

Heupvet niet zo ongezond

vet op je heupen Dat hardnekkige laagje vet op je heupen werkt niet alleen jou op de heupen. Heel veel mensen hebben hier nog last van, zelfs als ze al heel wat kilootjes zijn kwijtgespeeld. Hoe vervelend je het ook vindt, uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dat vet op je heupen misschien minder schadelijk is voor je gezondheid dan je eigenlijk denkt. Meer nog, het vet op je heupen is goed voor je gezondheid. Huh? Echt waar! Je heupen en dijen zijn namelijk een veilige opslagplaats voor vet. Zeker wanneer je op een gezond gewicht zit en dat vet op je heupen het enige is wat je stoort, moet je jezelf zeker geen zorgen maken over dit laagje. Wanneer vet op je heupen opgeslagen wordt in plaats van op de buik, komt het vet niet in het bloed terecht en is er minder risico dat het de werking van je organen belemmert. Lees ook: Dit is waarom buikvet gevaarlijk is (en zo verbrand je het)

Buikvet gevaarlijk voor organen

buikvet verbranden Buikvet is daarentegen wél schadelijk. Meten is weten en in het geval van je buik weet je beter of je buikomvang te groot is of niet. Hoe meer buikvet je hebt, hoe ongezonder je eigenlijk bent. Hoe dat komt? De hoeveelheid buikvet is een indicator van hoeveel vet er nu precies rond je organen zit. Hoe hoger dat percentage, hoe meer risico op gezondheidsproblemen zoals diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en een te hoge bloedsuikerspiegel. Lees ook: Wat verklapt je buikvet over je gezondheid?

Gezonde voeding

seizoensgroenten van de herfst Ook al weet je nu dat het vet op je heupen geen kwaad kan, toch snappen we het maar al te goed als je die vetkwabjes het liefst ziet verdwijnen. Een eerste essentiële stap om hier werk van te maken is gezond blijven eten. Eet dagelijks drie volwaardige maaltijden vol fruit, groenten en vezels die je metabolisme stimuleren en dus je lichaam sneller vet doen verbranden. Kies voor gezonde tussendoortjes zoals een stuk fruit, een handje vol Craving killer of een Craving killer bar. Drink bij die gezonde voeding voldoende water of het natuurlijke SkinnyLove met ingrediënten zoals kurkuma, matcha groene thee, vijgcactus en gember. Die ingrediënten stimuleren je vetmetabolisme, waardoor die vetkwabjes smelten als sneeuw voor de zon wanneer je het drankje combineert met een gezonde levensstijl. Vermijd geraffineerde koolhydraten en een teveel aan (snelle) suikers. Lees ook: Dit is het échte effect van suikers op je brein

Beweging

voordelen van zwemmen De meest effectieve manieren om vet te verbranden? Zwemmen en wandelen. Trek wat baantjes in het plaatselijke zwembad of ga eens te voet naar de winkel in plaats van met de auto. Neem de trap in plaats van de lift op het werk en ruil je avondje series kijken in de zetel af en toe in voor een gezellige wandeling door de stad of zelfs door het bos tijdens de herfst. Zo verbrand je niet alleen vet, maar versla je ook ineens de herfstblues. Twee vliegen in een klap. Lees ook: Deze voordelen van zwemmen helpen je bij het afvallen Onthoud daarnaast vooral dat je perfect bent zoals je bent. Iedereen heeft een andere lichaamsbouw en niet iedereen verliest even vlot vet op plaatsen waar ze dat graag willen. Dat vet op je heupen zal je heus niet ongelukkiger maken wanneer je gezond leeft en vooral geniet van het leven.
Vorig artikel De voeding tijdens de zwangerschap bepaalt dit voor je latere gezondheid
Volgend artikel Spijsvertering stimuleren? Dat doe je met deze groente (en nog 5 andere onverwachte gezondheidsvoordelen ervan)