Doorgaan naar inhoud
Je weet dat vezels vet laten smelten, maar opgelet: deze werken het beste!

Je weet dat vezels vet laten smelten, maar opgelet: deze werken het beste!

Overgewicht heeft te maken met de hoeveelheid vet in je lichaam. Om vet te verbranden moet je minder calorieën eten dan je verbruikt. Natuurlijk zal je lichaam (en vooral je geest!) zich in het begin verzetten tegen deze plotse verandering. Daarom is het goed om vezels toe te voegen aan je dieet. Die zorgen ervoor dat vet makkelijker oplost en sneller verdwijnt. Maar opgelet: sommige vezels werken efficiënter dan andere. Lees verder en ontdek welke dit zijn.

Wat zijn vezels eigenlijk?

vezels vet groenten pan Vezels is een verzamelnaam voor koolhydraten die alleen in plantaardig voedsel voorkomen. Denk aan fruit, noten, groenten en bepaalde soorten zuivel. Hun belangrijkste rol is zorgen voor verzadiging. Per dag zou iedereen dertig tot veertig gram vezels moeten innemen. Voor wie wil afvallen, is een portie extra welkom. Precies: om dat knagende hongergevoel te voorkomen. Door die lastige drang naar voedsel geven we ons dieet namelijk vaak te snel op.

Prebiotische voedingsvezels

Er bestaan vezels die nog meer kunnen dan verzadigen alleen. Prebiotische voedingsvezels bevorderen de groei van goede darmbacteriën. Daar wordt ook je weerstand sterker van. Voor je dieet betekent dit concreet dat voedingsstoffen beter opgenomen worden, wat je metabolisme ten goede komt.

Cactusvijg

Cactusfruit is iets wat je zelden ziet bij de groenteboer. Gelukkig kan je ook het poeder van de vrucht gebruiken. Deze exotische lekkernij zit boordevol stofjes waar je lijf naar snakt: het is een krachtige antioxidant en een bron van magnesium. Het vruchtvlees bestaat voor bijna 80 procent uit vezels. Maar het allerbelangrijkste voor jou: cactusvijgen houden van vet! Ze slorpen het op in je darm en zorgen ervoor dat overtollig vet deels uitgescheiden wordt. Een kuur met cactusfruit, kruiden en vezels kan een groot verschil maken als je een te hoog vetgehalte hebt. Heb je last van constipatie? Zet je graag meer vezels op het menu? Voeg dan volkorenproducten zoals bruin brood en zilvervliesrijst aan je menu toe. Wil je bovendien op je lijn letten en SkinnyLove proof eten? In dat geval vervang je brood beter door beschuitjes. Deze toasts zijn erg verzadigend, perfect voor SkinnyLovers! Weet je van jezelf dat je weinig vezels op je bord krijgt? Zorg dan voor een lekker drankje waar vezels in verwerkt zitten.
Vorig artikel Geef je seksleven een boost dankzij deze ('pikante') kruiden!
Volgend artikel Is kurkuma echt het gele goud? Deze 5 voordelen (en tips) bewijzen het