Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
water drinken gezond

Vijf overtuigende redenen waarom veel water drinken gezond is

Je leest en hoort overal dat je water moet drinken om gezond te zijn en liefst van al nog veel ook. Maar waarom is water drinken zo belangrijk voor een gezond lichaam? Wij zetten vijf overtuigende redenen op een rijtje over waarom veel water drinken gezond is.

1. Vetverbranding

Je kan je vetverbranding stimuleren door genoeg water te drinken. Wie meer water drinkt, heeft een vetverbranding die 3% sneller werkt. In vetcellen zitten er verschillende gifstoffen of toxines die vrijkomen wanneer je afvalt. Die overbodige toxines zullen je lichaam sneller verlaten wanneer je dagelijks ongeveer 1,5 liter water drinkt.

Lees ook: Je lichaam detoxen voor de start van de lente: daarom is het belangrijk

2. Vochtbalans op peil houden

water drinken gezond Voldoende water drinken is essentieel voor een gezond lichaam. Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water en heeft de hele dag vocht nodig zodat al je organen voldoende gehydrateerd blijven. Dat is belangrijk voor de goede werking van je lichaam. Wanneer je minder water opneemt, functioneren je lichaamsfuncties minder goed. Water drinken zorgt ervoor dat de vochtbalans op peil blijft en dat alles goed blijft werken.

3. Stilt je hongergevoel

Soms verwart je brein dorst met honger, waardoor je vaak naar een snack grijpt in plaats van een glas water. Drink toch maar een extra glas water wanneer je denkt dat je honger hebt, wedden dat het hongergevoel vlug over is?  Wie niet houdt van droog water kan altijd kiezen om een natuurlijke smaakmaker zoals citroen of een natuurlijk extract zoals SkinnyLove aan het water toe te voegen. Op die manier krijgt het water meer smaak en krijg je extra vezels en vitaminen binnen.

4. Stralende huid

water drinken gezond Water zorgt dat alle overbodige gifstoffen uit je lichaam verdwijnen en houdt je huid gezond. Wie veel water drinkt, ziet onmiddellijk het resultaat op de huid. Al na amper een paar dagen meer water te drinken, zal je zien dat je huid er minder droog uitziet en veel zachter aanvoelt dan daarvoor.

 

Lees ook: Dit is de oplossing voor een droge huid

5. Gezond

Tot slot is water ook gewoon gezond. Het bevat geen calorieën en geen suiker, terwijl het je dorst lest zoals geen ander drankje dat doet. Het is ook nog eens veel beter dan een blikje frisdrank of fruitsap vol suikers en vetten. Wij weten wel wat we kiezen!

Lees ook: 3 tips voor het volhouden van je dieet tijdens de drukke werkweek

Wie overal verkondigt dat water drinken gezond is, heeft dus wel degelijk gelijk. Die andere drankjes aan de kant zetten en focussen op water heeft dus niets dan voordelen voor je lichaam!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"