Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
smaakmaker vitamine C

3 redenen om deze smaakmakers elke dag te gebruiken

Wat hebben dille, peterselie en citroen met elkaar gemeen? Het zijn allemaal smaakmakers met een hoge dosis vitamine C. 

Er is geen reden om een rem te zetten op je gebruik, tenzij je lijdt aan een ijzeroverschot of nierinsufficiëntie. Vraag in dat geval raad aan je arts. In alle andere gevallen is het altijd nuttig om extra vitamine C toe te voegen. Lees even met ons mee:

1. Meer dan alleen een mooie huid

De C-vitamine is de grootste katalysator voor collageen in ons lichaam. Collageen is verantwoordelijk voor de structuur van ons bindweefsel, en doet daardoor veel meer dan zorgen voor een mooie huid. De collageenproteine is ook heel belangrijk voor het behoud van krachtige spieren, maar het houdt ook onze botten, tanden en kraakbeen soepel. Veel mensen drinken SkinnyLove (met een flinke dosis lijnvriendelijke vezels en onder meer pompelmoes, citroen en mandarijn als smaakmaker) voor een jonge huid, maar het is ook goed om weten dat vitamine C in staat is om de huid sneller te herstellen. Zo genezen blauwe plekken, koortsblaasjes maar ook brandwonden sneller als je vaker citroen (of een andere bron van vitamine C uit dit handige lijstje) als smaakmaker inzet.

2. Hogere stressbestendigheid

vitamine C smaakmaker

De vitamine met de C van citrus is een topper voor je weerstand, dat is bekend. Zonder deze vitamine werken bepaalde functies binnen het lichaam minder vlot. Zo ondersteunt vit. C de aanmaak van carnitine, een aminozuur dat centraal staat in de vetverbranding in ons lichaam. Iets vaker koken met vitamine C als smaakmaker maakt bovendien stress iets meer behapbaar. Dat komt omdat de vitamine uit citroen (en ook deze lekkernij) de aanmaak van dopamine en serotonine stimuleert. Last but not least reguleert de vitamine mee onze (adrenaline)respons op stress. Een hele waslijst! Toch is het niet altijd makkelijk om het hele jaar door voldoende vitamine C te pakken. Deze blog helpt je graag om alternatieven te vinden als citroen & Co. even niet in het seizoen zijn. Zo ook in dit artikel.

3. Het zorgt voor een brandschone lever

Citroen is misschien wel ons stokpaardje; we gooien zelfs de schil niet weg, want ook die zit vol voordelen. Wij hebben het altijd in huis, maar anders is een smaakmaker als tijm of gedroogde rozemarijn ook een perfecte bron van vitamine C. Zet het nú op je boodschappenlijstje, want net als rode biet (lees ook: de gezondheidsvoordelen van rode biet) helpt de citrusvitamine de lever dagelijks ontvetten en zuiver houden. Kortom: vitamine C is veel meer dan een smaakmaker. Ga mee met ons op zoek naar handige manieren om er een gezonde dosis van binnen te krijgen. We zien je graag snel terug op de blog!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"