Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
helpt vitamine c tegen corona

Helpt vitamine C tegen Corona?

Helpt vitamine C tegen Corona? Kan ik mijn immuunsysteem nog beter maken? Het zijn maar enkele vragen die mensen zich massaal stellen. Jammer genoeg kan niemand ze met zekerheid beantwoorden en moet iedereen de antwoorden die al wel gegeven kunnen worden goed nuanceren. Als we 100% zeker wisten dat vitamine C tegen Corona helpt, dan zaten we nu niet in deze gezondheidssituatie. Dat antwoord sluit meteen aan bij het antwoord op de tweede vraag: dat er nog geen geneesmiddel is, betekent niet dat je niets kan doen om je immuunsysteem te versterken. Alle beetjes helpen en vitamine C is toevallig één van die beetjes waar je niets fout mee kan doen!

Wat is ons immuunsysteem eigenlijk?

vitamine c tegen corona Elke dag worden we overal blootgesteld aan heel veel externe invloeden van buitenaf. Zowel binnen in je huis als buiten in de bewoonde wereld kom je in aanraking met andere mensen, andere voorwerpen en bijgevolg ook met verschillende bacteriën en virussen. Om hier weerstand tegen te bieden, heeft je lichaam een immuunsysteem ontwikkeld. Een afweersysteem dat weerstand kan bieden tegen alle bacteriën en virussen die je tegenkomt. Bekijk het een beetje als een beschermende bubbel waar bacteriën en virussen op botsen. Wanneer het daarentegen om bacteriën of virussen gaat waarmee je lichaam onbekend is, kan het zijn dat je er eerst goed ziek van wordt. Als je vervolgens geneest, dan heeft je lichaam hier al een zekere weerstand tegen opgebouwd, omdat het al eerder in aanraking is gekomen met het virus. Daarom zijn we bijvoorbeeld gewend aan verkoudheden en weten we goed hoe we hiermee moeten omgaan.

Lees ook: Hoe een verkoudheid te voorkomen? Dit kan je preventief doen!

Welk effect heeft vitamine C op immuniteit?

XYZ-booster | krachtig en natuurlijk XYZ-booster
Vitamine C is de weerstandsvitamine bij uitstek. Het is niet voor niets dat er in periodes vol verkoudheden en griepjes standaard vitamine C wordt aanbevolen. Vitamine C is een co-enzym van vele enzymen die een belangrijke functie hebben in lichamelijke processen. Zo bevat de vitamine vele antioxidanten, die nodig zijn voor het behoud van gezonde cellen en weefsels. Ook heeft het een gunstige invloed op het hart en bloedvaten. Daarnaast ondersteunt deze vitamine het immuunsysteem, net omdat er zoveel antioxidanten aanwezig zijn.Antioxiwat?
Antioxidanten vangen vrije radicalen (bacteriën en virussen- op en helpen onze lichaamscellen hiertegen te beschermen. Hoe meer antioxidanten je in je lichaam hebt, hoe harder je lichaam weerstand probeert te bieden. Antioxidanten zijn essentieel voor een goede gezondheid. Net daarom is het altijd zo belangrijk om gezond te eten, zodat je voldoende antioxidanten binnenkrijgt.

Bronnen van antioxidanten

Hoe je jouw lichaam meer antioxidanten kan schenken? Simpel! Door gezond te eten. Zeker nu is het extra belangrijk om je lichaam te verzorgen en gezond te eten. Voldoende fruit, groente, complexe koolhydraten zoals volle rijst, natuurlijke en biologische, vegan voeding zijn absoluut aan te raden. Je lichaam heeft het nu extra hard nog! Neem eens een kijkje op onze online webshop voor gezonde voeding vol antioxidanten! Met één klik op de knop heb je morgen alles in huis wat je nodig hebt! Nood aan gezond tussendoortje? Dan hebben we SkinnyLove bars. Thuis zelf een gezonde maaltijd bereiden? Verwerk dan onze SkinnyLove spreads in de maaltijd! Al onze producten bestaan uitsluitend uit natuurlijke, onbewerkte ingrediënten met een gunstig effect op je lichaam, omdat wij geloven dat de kracht van de natuur helend werkt. Bij SkinnyLove vonden we altijd al dat gezondheid en gezonde voeding altijd en overal primeert. Dat vinden we vandaag des te meer.

Bronnen van vitamine C

Ook je vitamine C-gehalte opkrikken kan absoluut geen kwaad. Je vindt de vitamine voornamelijk terug in fruit en groenten zoals onder andere de volgende: sterkere immuniteit
  • citrusvruchten zoals pompelmoes, sinaasappel, mandarijn en citroen
  • kiwi's
  • aardbeien
  • blauwe bessen
  • paprika
  • tomaten
  • broccoli
  • zoete aardappel

De XYZ-booster van SkinnyLove en SkinnyLove zelf bestaan evengoed uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten. De XYZ-booster bevat citrusvruchten, zoals pompelmoes, mandarijn en sinaasappel. Daarnaast vind je gember, kurkuma, tijm en salie terug. In SkinnyLove zit pompelmoes, citroen, appelsien en evengoed ook gember en kurkuma. die allemaal bekend staan om hun positieve werking op het lichaam. Ben je nog op zoek naar een extraatje? Drink dan zeker elke dag je SkinnyLove en je XYZ-booster. Dat kan zeker nooit kwaad!

Lees ook: Immuunsysteem boosten? Dat lukt dankzij deze onmiddellijk werkende trucjes

Of vitamine C helpt tegen corona, dat weten we dus niet 100% zeker. Wél weten we zeker dat vitamine C je immuunsysteem kan boosten. Heb jij nog extra tips voor extra immuniteit? Laat het ons zeker weten!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"