Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
vlot afvallen

Deze kinderactiviteit maakt afvallen kinderspel

Stiekem dromen we allemaal van het snel metabolisme dat we hadden als kind, zodat we die overbodige kilo's van vandaag probleemloos kunnen kwijtspelen. Datzelfde metabolisme terugkrijgen is niet zo makkelijk, maar deze kinderactiviteit brengt je wél een stapje dichter bij je innerlijke kind. Zeker wat je vreugde betreft als je erachter komt dat je met je favoriete kinderactiviteit vlot kan afvallen.

Work it out

We hebben het natuurlijk over... hoelahoepen. Die ronde hoepel, die bij de ene blauw en bij de andere roze kleurde of vol met glitters hing, is jouw ultieme partner in crime om een strakker lijf te bekomen. Je leest het goed: de hoepel is veel meer dan een stukje speelgoed waar je jezelf als kind mee kon amuseren. Ook als volwassene kan je zonder schaamte de hoepel bovenhalen voor heel wat overtuigende redenen! Ook deze oefening zorgt voor een dagelijkse portie beweging zonder dat je daarvoor een halve marathon moet lopen.

Helemaal zomerklaar

Wie calorieën wil verbranden, kan op een uur aan een stuk door hoelahoepen zo'n 400 calorieën verbranden. Al verschilt dat uiteraard van persoon tot persoon, afhankelijk van het lichaamsgewicht, de leeftijd en de snelheid van het metabolisme. Verder is dit ook afhankelijk van hoe intensief je aan het hoepelen bent. Wie deze activiteit aan zijn dagelijkse bezigheid toevoegt, is in no time helemaal klaar voor de zomer. Steeds meer volwassenen gaan overstag en wagen het zich in de ring te begeven. De beweging is veel intensiever dan je zou denken en je gebruikt er zowat alle spieren in je lijf bij die je kan bedenken: de buik-, rug-, bil- en beenspieren. Daarnaast zorgt de oefening voor een slankere taille, een betere conditie, een goed coördinatievermogen, een betere doorbloeding en zelfs voor een vlottere spijsvertering. Tijdens het hoepelen, maak je ook je hoofd leeg, aangezien je moet focussen op de hoepel omhoog houden met je lichaam.

Hoe begin je eraan?

Net zoals deze 3 fitnessoefeningen die je makkelijk thuis kan doen, is hoelahoepen een activiteit waarvoor je jezelf niet per se naar de fitness moet verplaatsen. Het is belangrijk dat je de oefening juist doet, zodat je bepaalde spieren niet overbelast door een verkeerde beweging te maken. De basis is heel belangrijk. Plaats je voeten op heupwijdte en zet een van je voeten voor de andere. Sta rechtop en zak licht door je knieën zodat je in evenwicht staat op een ontspannen manier. Hang de hoepel eerst tegen je rug en begin schommelende bewegingen naar voren en achteren te maken, zodat je de hoepel balanceert rond je middel. Hiervoor span je best je buikspieren op en duw je met je buik tegen de hoepel. Het kan even duren voor je de beweging weer onder de knie krijgt, maar het is zeker het proberen waard. De ideale beweging waardoor je vlot kan afvallen!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"