Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
vlot afvallen tijdens de menopauze

Vlot afvallen tijdens de menopauze? Dit is de oplossing waar je naar zoekt

Ben je door de menopauze heel wat kilo’s bijgekomen die je niet meer kwijtgeraakt? Probeerde je al ontelbare diëten uit zonder resultaat en ben je al die diëten beu? Heb je geen idee meer hoe je je energieke zelf van vroeger terugkrijgt?

Als je op meerdere vragen 'ja' hebt geantwoord: geen paniek, want je bent niet alleen. Echt niet. Meer zelfs. Goed nieuws, want vlot afvallen tijdens de menopauze kan nu op een prettige manier. Lees mee.

De menopauze is een kantelpunt in het leven van elke vrouw, eentje die veel mentale en lichamelijke aanpassingen met zich meebrengt. Wil je nooit meer diëten, maar toch die menopauzekilo's verliezen én je eigen jeugdige zelfvertrouwen terugwinnen? Vlot afvallen tijdens de menopauze kan echt. Ja, dat lees je goed! Lees hieronder verder om te ontdekken hoe jou dat lukt.

De 3 fases van de menopauze

voorbereiden op de menopauze
De menopauze is een natuurlijk lichamelijk proces waarbij de menstruele cyclus van de vrouw stopt en ze in haar onvruchtbare periode terechtkomt. De periode waarrond deze overgang plaatsvindt, heet de menopauze. Deze menopauze bestaat uit drie verschillende fases:
 1. Perimenopauze
 2. Menopauze
 3. Postmenopauze

De perimenopauze is de fase die eigenlijk voorafgaat aan de 'echte' menopauze. Dit is de concrete overgangsfase tussen de vruchtbare en de onvruchtbare periode. Deze fase kan zelfs jaren duren voor je in de echte menopauze belandt. Veranderingen in de menstruatiecyclus en hormonale schommelingen zijn twee kenmerken van deze fase. Opvliegers, slechter slapen en plotse gewichtstoename kunnen hierin al voorkomen. Dit is de fase waarin je de meeste menopauzeklachten ervaart. vlot afvallen tijdens de menopauze Wanneer je na deze eerste fase in de menopauze zelf belandt, is dit de periode waarin je menstruatie plots zal stoppen. De voorraad eicellen die begon te verminderen tijdens de perimenopauze, is nu volledig 'op'. Dit betekent dat je niet meer vruchtbaar bent en dat de productie van oestrogeen en progesteron gestopt wordt. De postmenopauze markeert tot slot het einde van de overgang. Je lichaam is gestabiliseerd en heeft zich aangepast aan het nieuwe normaal, waardoor je langzaam minder overgangsklachten ervaart. Hoelang deze drie fases - en dus de hele menopauzecyclus - exact duurt, verschilt van vrouw tot vrouw. Deze drie fases waarin je evolueert naar een nieuwe levensfase, vinden sowieso verspreid plaats over meerdere jaren.

 

De 10 (!) meest voorkomende menopauzeklachten

vlot afvallen tijdens de menopauze
Deze nieuwe levensfase met enkele vervelende klachten heeft een grote impact op de levenskwaliteit. 80% van de vrouwen ervaart klachten zoals:
 • Opvliegers en vapeurs
 • Nachtzweten
 • Slapeloosheid
 • Vermoeidheid
 • Hormoonschommelingen
 • Minder zin in seks, hoofdpijn
 • Veranderende menstruatiecyclus
 • Hogere cholesterol
 • Hogere bloeddruk.

Allemaal geen leuke neveneffecten, maar wel geruststellend om te weten dat je hier zeker niet alleen in bent. Die impact op de levenskwaliteit uit zich bij elke vrouw op een andere manier. Heb je het gevoel dat je huid er doffer uitziet? Kom je plots bij, terwijl je altijd alles kon eten waar je zin in had zonder één grammetje extra op de weegschaal? Voel je jezelf futloos en vermoeid? Dit type klachten zijn allemaal het gevolg van die lichamelijke veranderingen. Je moet absoluut niet ongerust zijn als vriendinnen van jou bepaalde klachten niet of anders ervaren. Elk lichaam is uniek en transformeert daarom ook op een andere manier tijdens de menopauze. Lees zeker het volgende stuk, want daar heb je echt wat aan.

Ben jij klaar voor een nieuwe boost in je leven?

vlot afvallen tijdens de menopauze
Een gezonde vrouw is iemand die zich goed voelt in haar vel, zowel vanbinnen als vanbuiten. Hoe vaak heb je al tegen je eigen kinderen gezegd dat ze meer zelfvertrouwen moeten hebben, omdat ze mooi zijn zoals ze zijn? Ongetwijfeld heel vaak. Wat als je dat advies ook eens voor jezelf gebruikt? Dat advies is zeer bruikbaar, zeker nu je lichamelijk en mentaal verschillende klachten ervaart, waar je voorheen misschien nooit last van had. Voel je jezelf hierdoor onzeker, omdat die klachten ervoor zorgen dat je je niet meer helemaal jezelf voelt? Dan is het dringend tijd om je weer op en top in je eigen vel te voelen en je zelfvertrouwen te herontdekken. Die gezonde binnenkant is even belangrijk als een gezonde buitenkant.

Creëer een leven waar je van houdt

vlot afvallen tijdens de menopauze Om dat zelfvertrouwen te herwinnen, is het belangrijk om een gezonde balans te vinden. Diëten zijn daarvoor niet de juiste oplossing. Want wees eens eerlijk: werd je daar ooit al écht gelukkig van? Was die 5 kilo die je op een sneltempo verloor, na een vervelende crash -dieet (en die er daarna weer terug bijkwamen door het vervelende jojo-effect) echt dat doel waar je naar streefde? De kans dat je hier 'nee' op antwoordt, is groot. Het probleem bij diëten ligt bij het feit dat ze niets veranderen aan jouw levensstijl. Vaak verlies je op een heel snelle manier veel kilo's, om ze daarna weer even snel bij te komen, omdat je weer 'normaal' begint te eten. Dat herwonnen zelfvertrouwen? Dat verdwijnt daardoor al even snel weer mee. Hoog tijd om het roer om te gooien. Vlot afvallen tijdens de menopauze, maar zelfvertrouwen bijkomen? Dat lukt jou dankzij deze gouden tips.

1. Stop met diëten

SkinnyLove ondersteunt je effectief tijdens de menopauze Door SkinnyLove te drinken loop je opnieuw rond met een mooie en stralende huid zie je die overtollige kilo's wegsmelten ¹ zonder dat ze terugkomen én win je dat zelfvertrouwen eindelijk weer terug. Het beste nieuws? SkinnyLove is geen dieet en je moet er bijna niets voor doen. Elke dag je SkinnyLove in de ochtend en in de namiddag drinken, is voldoende. Deze krachtige en natuurlijke kruidenmengeling voeg je toe aan je water. Vervolgens laat je de kracht van de ingrediënten zijn werk doen. Dat is een eerste stap richting de jij die je graag weer wilt terugzien. Een stap in de richting van een leven waar je van houdt. Het startpunt? Dat vind je via SkinnyLove in de kracht van de natuur met ingrediënten zoals gember die je meer energie geven⁵, kurkuma en peper die je uiterlijk jeugdig houden en vijgcactus en kurkuma die in de juiste combinatie fungeren als dubbele vetverbrander ². Haal die oude jeans al maar terug boven!
"Ik kwam SkinnyLove tegen en wilde het eens uittesten voor mijn algemene gezondheid. Als leuk side effect merkte ik al snel op dat ik minder opvliegers heb, beter slaap en minder zin heb in alles wat zoet is. Het heeft ook mijn metabolisme opnieuw in gang gezet, wat resulteerde in centimeterverlies én meer energie." - Lika Farine (54) in 'Funky Skinny Food'

2. Gezonde voeding

gezond eten tijdens de menopauze Als je altijd gezegend was met genen waardoor je nooit echt op je eten moest letten, heb je geluk gehad. Toch is gezonde voeding een belangrijk vertrekpunt om je opnieuw comfortabel te voelen in je lichaam. Vrouwen die al langer bezig zijn met gezonde voeding, zullen het in het algemeen makkelijker vinden om tijdens de menopauze op gewicht te blijven. Waarom? Omdat gezonde voeding zorgt voor een gezonde binnenkant. Het is niet omdat je slank bent, dat je ook gezond bent. Heb je nooit eerder veel aandacht besteed aan gezonde voeding? Ook dan is er geen reden tot paniek! Het is absoluut mogelijk om via SkinnyLove nu de kracht van de natuur te ontdekken en vanzelf op een evenwichtig voedingspatroon uit te komen.

Naast SkinnyLove heb je nog heel wat andere healthy tools ter beschikking die je ondersteunen om jouw doel te bereiken. Wil je graag gezonde, toplekkere recepten ontdekken om te koken? Dan is het boek 'Funky Skinny Food' hiervoor jouw allerbeste vriend (in de keuken). Op basis van meer dan 50 afslankende recepten om van te smullen, gaat er voor jou een nieuwe wereld van ingrediënten open.

Op lange termijn ga je jezelf door zowel SkinnyLove als 'Funky Skinny Food' energieker voelen, minder zin in zoet ervaren en merken dat je de smaak van de natuur verkiest, boven suikerrijke en bewerkte voeding.

"Het is belangrijker dan ooit om bewust met voeding om te gaan. Daarom creëerde ik naast SkinnyLove ook een heel assortiment SkinnyLove spreads & bars, speciaal voor iedereen die naar een gezonde levensstijl verlangt en die zich slank wil smullen. Dankzij dit SkinnyLove assortiment staat gezond leven, gelijk aan gezond genieten!" - Alain Indria, creator van SkinnyLove

3. Wees niet te streng voor jezelf

Duurt dit gezondheidsproces iets langer dan gehoopt? Geef dan niet op en laat jezelf niet ontmoedigen. Want op afslanken staat geen leeftijd en al helemaal geen tijd waarin dit moet gebeuren! Vlot afvallen tijdens de menopauze lukt als je je lichaam rustig laat wennen aan de kracht van de ingrediënten. Heb je even een motivatiedip en zie je het niet meer zitten? Neem dan gerust contact op met ons SkinnyLove-team voor dat nodige duwtje in de rug. In onze SkinnyLove community vind je eveneens veel motivatie én inspiratie van andere SkinnyLovers.

Daar zal je zien dat de resultaten na een tijdje vanzelf komen, zonder dat je jezelf van alles moet ontzeggen of dat je kwaad wordt op jezelf omdat het 'niet lukt'. Elk lichaam is anders. Het doel van SkinnyLove is jou helpen om op een duurzame en verantwoorde manier je gezonde gewicht te bereiken. Dat resultaat? Dat is het wachten waard, beloofd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door SkinnyLove 🥇 (@skinnylove_be) op

Lees ook: Gezond afvallen en nooit meer diëten? Zo lukt dat écht

Vlot afvallen¹  tijdens de menopauze, hernieuwde energie⁵ , een frissere huid en vooral: weer het gevoel dat je jezelf bent. Dat is wat er dankzij SkinnyLove voor jou in het verschiet ligt. Een gelukkige en gezonde jij, dat is waar SkinnyLove met jou naar streeft. Jij ook?

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"