Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
oplossing droge huid

Dit is de oplossing voor een droge huid

De koude temperaturen brengen vaak een typisch winters beautykwaaltje met zich mee: een droge en ruwe huid. Een juist en gezond voedingspatroon is een natuurlijke oplossing om van die droge huid af te geraken. Geen verrassing, want we weten allemaal dat schoonheid van binnenuit komt, toch?

Byebye droge plekjes

Iedereen heeft wel eens last van een rode, geïrriteerde huid die bovendien ook nog eens jeukt, maar hoe komt dat eigenlijk? Een tekort aan huidvetten of lipiden zijn daar verantwoordelijk voor. Zij verstoren de waterbalans met dehydratatie en uitdroging van de huid als gevolg. Om op lange termijn op een natuurlijke manier afscheid te nemen van die droge plekjes pas je best je voedingspatroon aan zodat je huid de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt om te kunnen herstellen.

Hoe meer je drinkt, hoe beter

oplossing droge huidDe naam van het probleem zelf verklapt de oplossing al: (de)hydratatie. Veel drinken is dus een eerste logische stap richting huidherstel. Vind je gewoon water wat smaakloos? Probeer dan eens SkinnyLove. Wanneer je deze shakes drinkt, heb je al ongeveer 1,5 liter water per dag binnen. Een goede start om de vochtbalans van de huid te herstellen.

Eet je mooi

Veel drinken is natuurlijk niet genoeg. Je moet je huid de kans en de tijd geven om voldoende te herstellen. Ook wat je eet heeft een invloed op de gezondheid van je huid. 

Voeding die rijk is aan vitamine C is hier een absolute aanrader. Denk aan pompelmoes, citroen en andere citrusvruchten die vol antioxidanten zitten en de elasticiteit van de huid herstellen. Daarnaast hebben vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen, en specerijen, zoals kurkuma en gember, een zuiverend effect.

Verder is zink enorm belangrijk voor de regeneratie van de huidcellen, aangezien een zinktekort kan leiden tot een droge huid. Dat mineraal vind je onder andere in gegrilde pompoenpitten en in Le Pain des Fleurs.

Ten slotte focus je best op verse groenten in je maaltijden. Probeer minstens 300 gram groenten per dag te eten. Rauwkost zoals komkommer, venkel, radijzen, tomaten en wortels zijn altijd een goed idee.

Lees ook: Groenten als ontbijt? 3 makkelijke en smakelijke manieren om het klaar te spelen

Zo zie je maar dat je geen dure crèmes nodig hebt als oplossing om van die droge huid af te geraken: een aangepast voedingspatroon is het wondermiddel.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"