Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
voldoende water drinken

Voldoende water drinken moeilijk voor jou? Niet dankzij deze 3 simpele tips

Een gezond lichaam en een sterk immuunsysteem gaan gepaard met gezonde voeding én voldoende gehydrateerd blijven. Elke dag verliezen we 2 tot 3 liter lichaamsvocht, onder andere door te zweten. Het menselijke lichaam bestaat voor een groot deel uit water, en het vocht dat we verliezen moeten we logischerwijze opnieuw aanvullen op een gezonde manier. Voldoende water drinken, is de perfecte manier om hierin te slagen. Nu je thuiszit, heb je ook meer tijd om hier aandacht aan te besteden. Zo wordt het wel héél makkelijk! Lees hier al onze tips!

1. Start 's ochtends

voldoende water drinken Juist wakker? Start je dag dan onmiddellijk met een glas water. Een fris glas water schudt je meteen wakker en geeft je een fris gevoel in je hoofd. Water zet bovendien je spijsvertering al in gang, waardoor je lichaam weet dat het tijd is om in actie te schieten. Zet bijvoorbeeld een glas klaar op je nachttafeltje, zodat je meteen na het wakker worden al een slokje water kan nemen. Tijdens je slaap neem je geen vocht op, waardoor het na je nachtrust extra belangrijk is om dat vochtpeil weer aan te vullen.

2. Drink water bij je ontbijt

voldoende water drinken Water wakkert je spijsvertering dus aan, wat het een goed idee maakt om bij je gezonde ontbijt te drinken. Het voedingssupplement SkinnyLove¹  is ideaal om toe te voegen aan je water. De ochtendversie bevat onder andere matcha groene thee en groene koffie-extract als ingrediënten. Deze maken je alerter waardoor je jezelf beter kan concentreren en minder moe bent. SkinnyLove geeft je daarnaast meer energie door de combinatie van alle natuurlijke ingrediënten, waaronder ook gember en kurkuma. Het past perfect bij je heerlijke Pain des fleurs met kastanjesmaak - of andere smaak - met daarop wat SkinnyLove Crunchy Speculoospasta en vers fruit. Van een geweldige kickstart van de dag gesproken!

3. Extra smaakmakers

XYZ-booster | krachtig en natuurlijk Wil je graag wat afwisseling voor gewoon water? Of gewoon zin in een lekker smaakje erbij? Kies dan voor SkinnyLove of de Immunity XYZ Booster. Die laatste smaakt heerlijk naar appelsien, gember, ginseng, tijm en salie, en geeft je immuunsysteem⁴ nog een boost ook! Ook SkinnyLove zelf kan je lichamelijke weerstand versterken door alle natuurlijke ingrediënten die je erin terugvindt. Liever pure gember smaak? Kies dan voor een Ginger BLAST extract met bijvoorbeeld gember, tijm en salie of gember met matcha voor een powerboost.

Lees ook: Een lentedetox? Zo pak je dat goed aan (en boost je je immuunsysteem)

4. Zet je water binnen bereik

Zorg ervoor dat je altijd een glas water of een herbruikbare drinkfles in je buurt hebt staan. Wanneer je dat water ziet staan, ben je sneller geneigd om ervan te drinken, en is de kans groter dat voldoende water drinken jou vlot afgaat. Zo heb je op het einde van de dag de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 1,5 liter zeker gehaald.

Lees ook: De gezondheidsvoordelen van asperges (en hoe ze bijdragen aan je lichamelijke weerstand)

Voldoende water drinken, kan zo geen probleem zijn voor jou!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"