Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
vollere lippen

Vollere lippen op een natuurlijke manier dankzij deze trucjes

Volle lippen: je wordt er mee geboren of niet. Bij het schoonheidsideaal vandaag komen ook volle lippen vaak naar voor. Toch is niet iedereen gezegend met opvallende lippen, waar niks mis mee is. Wil je toch graag een vollere mond? Dan hoef je daar gelukkig geen fortuin aan uit te geven of een operatie voor in te plannen. Dankzij deze trucjes krijg jij vollere lippen op een natuurlijke manier.

Waarom vinden we vollere lippen mooier?

vollere lippen Uit onderzoek blijkt dat wanneer we iemand ontmoeten de ogen en de mond van die persoon het meest opvallen. Het is dus niet voor niets dat vrouwen de ogen en de lippen doorgaans het meest in de kijker zetten door ze te voorzien van wat make-up. Vollere lippen zouden zorgen voor een mooie, sensuele en jeugdige uitstraling. Het is jammer genoeg genetisch bepaald of je dunne of dikkere lippen hebt. Ook het verouderingsproces beïnvloedt het volume van de lippen. Naarmate je ouder wordt, verliezen ze telkens meer volume. Ook je lippen 'verrimpelen' dus, maar voor alles bestaat een oplossing.

1. Scrubben

Ja, ook je lippen verdienen af en toe een goede scrub. Scrubben haalt de dode huidcellen weg en stimuleert de bloedcirculatie waardoor je lippen niet alleen zachter, maar ook voller worden. Best gebruik je hier wel geen scrub die je ook voor je gezicht of lichaam gebruikt, die is namelijk net iets te grof voor de huid van je lippen. Kies een specifieke lipscrub om zeker te zijn. Een andere optie is om elke keer dat je jouw tandenpoetst zachtjes met je tandenborstel over je lippen te bewegen. Ook dat zorgt voor meer opgezwollen lippen en wat extra kleur.

2. Vermijd donkere lippenstift

Wie houdt van vollere lippen, maar iets minder van het prijskaartje dat daar aan vasthangt, kan zich makkelijk behelpen met wat make-up. Lippenstift komt hier uiteraard zeker van pas. Je let best wel op dat de kleur niet te donker is, want dat doet je lippen net smaller lijken. Ga eerder voor felle kleuren of een kleur die op je eigen lipkleur lijkt voor het gewenste effect.

3. Buiten de lijntjes kleuren

In dit geval is buiten de lijntjes kleuren wel oké. Omlijn de lijnen van je lippen langs de buitenkant, om optisch vollere lippen te creëren. Belangrijk is dat je hier niet té ver over de liplijn gaat, anders ziet het er niet meer natuurlijk of mooi uit. Gebruik hiervoor een lippotlood, wat makkelijker tekent dan een lippenstift, en kleur vervolgens je lippen in met lippenstift. Instant vollere lippen!

Lees ook: Onze top 3 argumenten om over te schakelen op natuurlijke make-up

Welk trucje voor vollere lippen test jij uit?

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"