Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
buiten sporten lichaam

Waarom buiten sporten goed is voor je lichaam

De wereld is een speelplaats en dat mag je letterlijk nemen. Stap naar buiten en je kan eender welke buitensport gratis uitoefenen zonder dat je met iets rekening moet houden. Buiten zijn is niet alleen leuk, het is ook goed voor de gezondheid. Dit is wat buiten sporten met je lichaam doet.

1. Ontstressen

buiten sporten lichaam Omgeven zijn door de natuur geeft een ontspannen gevoel en haalt je stressniveau naar beneden. Wanneer je bijvoorbeeld in een bos gaat lopen, ben je even weg van het drukke stadsleven en kan je ontsnappen aan het hectische van het alledaagse. Zo laad je jouw batterijen weer op om erna verder te kunnen.

2. Stimuleert de hersenen

De gezonde buitenlucht zorgt voor een gezondere geest in een gezond lichaam én voor een gelukkiger brein. Uit onderzoek blijkt dat mensen die buiten sporten zich doorgaans beter in hun vel voelen dan mensen die niet of binnen sporten. Daarnaast stimuleert een fietstochtje of wandeling ook het creativiteitsproces. Je zal zien dat je na je beweging plots wel een idee voor dat project of een oplossing voor dat probleem vindt.

Lees ook: Gebrek aan inspiratie? Zo kan je creativiteit stimuleren

3. Doorzettingsvermogen

Iedereen is graag buiten. Wanneer je jezelf hebt overtuigd om de stap te wagen en buiten te gaan sporten, is de kans groter dat je ook langer doorzet. Je doorzettingsvermogen levert jouw lichaam extra beweging op, wat je afslankingsproces bevordert. Alleen maar voordelen dus!

4. Betere weerstand

Last van een beginnende verkoudheid? Ga dan eens naar buiten. Binnen zijn de virussen meer aanwezig, waardoor je waarschijnlijk echt ziek wordt. Door naar buiten te gaan en regelmatig te bewegen, versterkt je immuunsysteem en ben je meer bestand tegen bacteriën en infecties. Het beste medicijn is dus de gezonde buitenlucht.

5. Vitamine D

In de winter hebben we vaak een vitamine D tekort, omdat de zon minder schijnt en we vlugger binnen blijven vanwege het koude weer. Vergis je toch maar niet, ook al zie je de zon niet, toch is ze altijd aanwezig. Wie buiten sport loopt minder risico op een tekort aan vitamine D.

Lees ook: Wat vitamine D kan betekenen voor jouw winterdip

Buiten sporten is goed voor de algemene fitheid van het lichaam en zal ook jouw gewichtsverlies bevorderen. Dat is dus wat buiten sporten allemaal voor jouw lichaam doet. Wij trekken onze wandelschoenen alvast aan, en jij?

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"