Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
plagen relatie

Waarom elkaar plagen het beste is wat je kan doen voor je relatie

Elkaar plagen is zowat het beste wat je kan doen om de pit in je relatie te houden. Dat stelt althans een Amerikaans onderzoek. Volgens wetenschappers is een gezond plagerijtje af en toe zelfs een indicator dat je relatie groeit en bloeit. Klinkt tegenstrijdig? Niet echt, want 'plagen is liefde vragen' zegt toch het spreekwoord? Zolang je elkaar maar niet kwelt en pest, zijn er alvast de 3 volgende voordelen aan verbonden:

1. Problemen worden bespreekbaar

Een potje lekker jennen is gezond voor je relatie omdat het een bijdehandse manier is om zaken bespreekbaar te maken. Door elkaar plagerig met de neus op de feiten te wijzen, vermijd je een hoop nutteloos drama. Humor is nu eenmaal een eigenschap van onschatbare waarde in het leven: zowel op je werk, als in je relatie.

2. Het maakt jullie band intiemer

Weet je wel, die aandoenlijke (on)hebbelijkheden van ons allemaal? Je kan daar over zeuren, maar als je relatie sterk genoeg is, werkt plagen veel beter. Als je probleempjes kan oplossen met een kwinkslag, wegen ze minder zwaar. Elkaar op een lieve manier plagen is eigenlijk een heel teder gebaar, een vorm van acceptatie van de ander, een ijsbreker en een inside joke, alleen voor jullie tweetjes.

3. Het maakt van jullie een sportief stel

Niet dat jullie je loopschoenen door plagerijtjes gaan ombinden, al heeft ook dat z'n voordelen. We doelen hier meer op een sportieve manier om met je eigen mindere kantjes om te gaan, en met die van je partner. Als iemand je lichtjes ondeugend op de rooster legt, en je (ahum, laten we zeggen 'eigenaardige') kantjes belicht, houdt die persoon je een spiegel voor. Wees dan ook sportief en bereid om te leren uit wat je partner je liefdevol en via een omweggetje wil vertellen. Kort gezegd kunnen we dus zeggen dat er een wereld van verschil is tussen kwetsende spotternij en passionele plagerij. Dat laatste is een ware kunst waar jullie je als koppel in kunnen vervolmaken. Start er vandaag mee, al was het maar als experiment!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"