Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
huilen goed

3 verrassende redenen waarom huilen goed voor je is (+remedies tegen rode ogen)

Huilen is goed voor je, al was het maar uit puur fysiologisch standpunt. Flink zijn hoeft dus zeker niet altijd. Zit er je emotioneel iets dwars? Wordt het je allemaal te veel? Een potje huilen lucht niet alleen op, maar het is ook gezond. Daar zijn 3 redenen voor:

1. Huilen verwijdert toxines

Net zoals transpiratie een natuurlijke reactie is tegen oververhitting, zo is huilen de biologische lichaamsfunctie om stress, verdriet en andere opgestapelde emoties te verlichten. Huilen helpt ons om giftige stoffen te elimineren, zoals bijvoorbeeld cortisol.

2. Huilen= stressverlichtend

huilen goed

Een potje huilen is goed om de stressfactoren adrenaline en noradrenaline te temperen. Huilen zorgt ook voor minder mangaan. Dit mineraal beïnvloedt de stemming grondig en bij grote hoeveelheden wordt het gelinkt aan angst, depressie en agressie.

 

 

3. Het brengt je bloeddruk naar omlaag

Een goede huilbui is een emotionele, maar ook fysieke ontlading. Het heeft weinig zin om je er tegen te verzetten, zeker als je weet dat het gros van de mensen zich achteraf beter voelt. Na een huilmoment is de lucht geklaard en kan je weer starten met een schone lei. Therapeuten stelden vast dat de bloeddruk bij de patiënten aanzienlijk lager werd vlak na een sessie waarin gehuild werd, . Heeft je gejank je wel een paar onooglijke, en zelfs pijnlijke rode ogen gegeven? Er bestaan remedies! Je kan er natuurlijk ijskoude theelepeltjes tegenhouden, maar als je echt flink gehuild hebt, moet je de zwaardere middelen inzetten. Theezakjes werken goed, maar naar eigen ondervinding vaak te klein of ze verschuiven. Maak dan liever een kompres met een schoon washandje dat je in kamillethee drenkt. Of doe hetzelfde, maar dan met volle melk. Misschien drink je als SkinnyLover geen 'witte motor', maar je ogen ontspannen (en ontzwellen!) snel door de aminozuren, eiwitten en vetten die je huid gladstrijken. Check ook zeker dit receptje voor een doe-het-zelf oogmaskertje met een verrassend zuiverend ingrediënt!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"