Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
zweeds genieten

Waarom je jezelf elke week moet trakteren op een massage

Massage heeft niets dan voordelen, voor je lichaam en geest. Minstens 1 x per week zou iedereen er van mogen genieten. Er bestaat maar 1 gevaar: het is zo overheerlijk dat je misschien nooit nog zonder kan!

Meer dan alleen ontspanning

Hoe actiever je bent, hoe meer je zal genieten van de voordelen van een massage. Als je bijvoorbeeld niet altijd de tijd neemt om te stretchen na het sporten (of het niet correct doet), ontstaat er een ophoping van melkzuur. Zonder verzorging leidt dit tot verzuring van de spieren. Stijfheid en mogelijke letsels kunnen makkelijk voorkomen worden door een massage. Maar er is meer: naast een algemeen ontspannen gevoel zorgt een massage voor een betere bloeddoorstroming. Het kan slaapproblemen te voorkomen en het uitzicht van (zwangerschaps-)striemen en cellulitis verbeteren. Een rustgevend avondritueel doet wonderen bij slaapproblemen.

Meer lezen? Jouw ultieme draaiboek voor een ontspannend avondritueel.

Welke soort massage?

Natuurlijk kan je je partner proberen overtuigen om je wat vaker te masseren. Dat versterkt jullie band, maar misschien niet je spieren: wanneer iemand niet de juiste technieken kent, blijft een massage oppervlakkig. massage voordelenAls je toch naar een specialist gaat, boek je het beste een 'deep tissue' of diepeweefselmassage: die werkt in op het bindweefsel (dat de spieren en organen omhult en waar pijnpunten in komen vast te zitten). Omdat deze vorm in de diepte werkt kan het een beetje pijn doen op de massagetafel? Wil je liever in alle zachtheid genieten? Kies dan een Zweedse massage. Hierbij wordt door zachte circulaire bewegingen op de spieren ingewerkt. En dan heb je nog de triggerpointmassage. Daarbij worden de zogenaamde triggerpoints of knobbels die pijn veroorzaken behandeld. Wanneer je vaak dezelfde bewegingen maakt, hopen er zich afvalstoffen. Onbehandelde triggerpoints veroorzaken een pijn die naar alle lichaamsdelen uitstraalt. Triggerpoint, deep tissue of een klassieke Zweedse massage? Allemaal hebben ze hun specifieke voordelen. Vraag vooral een kennismakingsgesprek aan bij je therapeut, zodat jullie samen tot de beste oplossing kunnen komen.

Nog meer voordelen

Wie zich elke week laat masseren, geeft aan minder last te hebben van hoofdpijn, spijsverteringsstoornissen, fibromyalgie, angstaanvallen en chronische stress.

Lees ook: Dankzij dit kleine verschil voelt de menopauze een pak beter en De voordelen van een voetmassage

Zijn we nu uitgepraat over de voordelen van een goede massage? Nog lang niet! Wat ons betreft verdient iedereen met 'gouden handen' een standbeeld!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"