Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Waarom je niet altijd alle zwangerschapskilo's kwijtspeelt

Waarom je niet altijd alle zwangerschapskilo's kwijtspeelt

De meeste vrouwen die een normaal aantal kilo's tijdens hun zwangerschap zijn bijgekomen, blijven vaak zo'n 500 gram tot twee kilo boven hun oude gewicht steken. 15 tot 20% van de vrouwen houdt zelfs 5 kilo of meer vast. Waarom is dat eigenlijk?

Na je zwangerschap weer helemaal terug komen op je oude gewicht, is helaas niet altijd evident. Er zijn een aantal factoren die hierin meespelen:

Borstvoeding: de magische vetverbrander?

Borstvoeding geven helpt om gewicht te kwijt te spelen, toch? Sorry om het slechte nieuws te brengen, maar in werkelijkheid verbrand je geen vet door borstvoeding te geven. Borstvoeding is ongelooflijk tijdrovend. Bij een pasgeborene kan het gemakkelijk 8 uur per dag duren. Dus, ook al verbrandt je dan calorieën, vanuit een tijdsperspectief is het veel minder efficiënt dan bijvoorbeeld intervaltraining. Of zes tot acht uur wandelen per dag.

Waarom helpt borstvoeding niet om af te slanken? Waarom is borstvoeding geen vetverbrander, gezien het feit dat het zogezegd tussen 400-500 calorieën per dag verbrandt, met volledige borstvoeding? Het probleem is (hoe kan het ook anders) hormonen, en dan vooral het hormoon prolactine. Prolactine - een belangrijk hormoon dat betrokken is bij borstvoeding - stimuleert ook de eetlust. Je kunt dus prolactine de schuld geven als je ineens een hele cheeseburger verslindt. zwangerschapskilo'sDit gaat terug naar onze oorsprong: borstvoedende moeders moesten een voorraad voedsel aanleggen wanneer deze beschikbaar was. Op die manier behielden ze voldoende energiereserves om hun baby's te voeden in tijden van schaarste. Maar nu zijn we gezegend en vervloekt met een overvloedige voedselvoorraad. Dus in plaats van het uitputten van de vetreserves die tijdens de zwangerschap zijn aangelegd om onze melkaanvoer te helpen voeden, eet je dus gewoon meer.

Helpt borstvoeding dan nooit? Ja, natuurlijk wel. Voor sommige  vrouwen helpt borstvoeding echt om gewicht kwijt te spelen. Voor anderen maakt het geen verschil. Of het veroorzaakt zelfs het tegenovergestelde.

Leeftijd

zwangerschapskilo'sVrouwen van in de dertig behouden meestal meer zwangerschapskilo's dan vrouwen van in de twintig. En dit wordt erger wanneer je eind dertig, begin veertig bent. Vrouwen onder de dertig jaar krijgen meestal hun oude gewicht terug na achttien maanden. De gemiddelde 35-jarige vrouw houdt ongeveer 2,5 kilo extra vast. Voor vrouwen van veertig jaar en ouder is het extra gewicht gemiddeld 5 kilo.*

Het aantal baby's

Gewicht verliezen is de tweede keer echt moeilijker. Als dit niet je eerste baby is, verwacht dan wat extra 'vulling' rond je middel. Meer baby's betekent een grotere postpartum buik. Bij elke baby hebben vrouwen de neiging om extra buikvet vast te houden.zwangerschapskilo's Is dit allemaal deprimerend? Tuurlijk. Ook enigszins geruststellend dat je niet de enige bent? Ja. Het is voor de meeste vrouwen moeilijk om alle zwangerschapskilo's kwijt te spelen. Het kost tijd en geduld. Je krijgt nu eenmaal niet je oude lichaam terug in zes weken. Stop die buik dus lekker weg in een momjeans, geniet van je baby en neem je tijd om op een gezond gewicht te geraken.

Een duurzame manier om terug je (nieuwe) zelf te worden

Je bent dus op zoek naar een efficiënte, gezonde en duurzame manier om weer helemaal jezelf te worden. Zonder dieet en met weinig moeite. SkinnyLove biedt jou de alles-in-eenoplossing waar je naar op zoek bent:
  • Je drinkt SkinnyLove de hele dag door en hoeft daarbij geen uren naar de sportschool. Want welke mama heeft daar tijd voor?
  • Je krijgt meer energie dankzij het natuurlijke gember- en groene koffie-extract, waardoor je moeiteloos de twintigste pamper ververst.zwangerschapskilo's
  • Je hebt minder zin in zoet en hebt minder hongergevoel, dankzij gember, kaneel, matcha groene thee en vijgcactus die de bloedsuikerspiegel stabiliseren. Daardoor lukt het je beter gezond te eten en voor de juiste voeding te kiezen.
  • Afslanken lukt vlotjes door de kurkuma en opuntia ficusindica die van SkinnyLove een dubbele vetverbrander maken.
  • De antioxidanten in SkinnyLove bezorgen je een stralende huid en die happy mommy glow waar je zo naar verlangt.
* Bron: Janney, Zhang, and Sowers, 1997, “Lactation and weight retention” in The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 66, Issue 5: 1116–1124. https://doi.org/10.1093/ajcn/66.5.1116
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"