Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Waarom kom ik bij na mijn bevalling?

Waarom kom ik bij na mijn bevalling?

Na je bevalling reken je er op dat je de zwangerschapskilo's weer kwijt zal spelen. Maar in plaats van gewicht te verliezen, vliegen de kilo's eraan en je bent niet eens meer zwanger! Je vraagt je af: "Waarom kom ik bij na mijn bevalling?"

Je laatste goede nachtrust is van de pré-babytijd, de pampers kun je niet meer tellen en de ene voeding volgt de andere op. Natuurlijk, je bent hopeloos verliefd op je baby en de zwangerschapskilo's zullen langzaamaan wel verdwijnen, toch? Maar wat als je kilo's bijkomt?

Waarom kom ik bij na mijn bevalling?

Nu vinden vrouwen het vaak lastig om na de geboorte af te vallen, zelfs met borstvoeding, en velen blijven in gewicht toenemen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Sommige vrouwen ontwikkelen een lage schildklierfunctie tijdens en na de zwangerschap. Een van de symptomen van een trage schildklier is gewichtstoename. Wanneer je aankomt na je bevalling, overleg dan met je huisarts of dit een mogelijkheid kan zijn. Waarom kom ik bij na mijn bevalling?Van weinig slaap kan je ook aankomen. Uit onderzoek blijkt, dat vrouwen die minder dan vijf uur per nacht, zes maanden na de bevalling sliepen, drie keer zoveel kans hadden om hun zwangerschapskilo's te behouden en zelfs om zwaarder te worden. Tenslotte is het - wees eerlijk - soms erg stressvol om een nieuwe mama te zijn en stresshormonen kunnen gewichtstoename bevorderen. Wanneer je stress ervaart, heb je bovendien ook meer kans dat je meer gaat eten.

Liever niet op een dieet

Wil je graag gewicht verliezen, ga dan in ieder geval nooit op een streng dieet. Je lichaam heeft energie nodig om te herstellen van je zwangerschap en bevalling. SkinnyLove is geen dieet, maar je kiest voor een gezonde en duurzame levensstijl. Dat betekent geen punten tellen, geen calorieën bijhouden, geen shakes drinken vol verstopte suikers,... SkinnyLove maakt het je makkelijk: de kruidenmengeling herprogrammeert je smaakprofiel, waardoor je geen zin meer hebt in zoet³. Dit komt omdat gember, kaneel en matcha groene thee een gunstige invloed op je bloedsuikerspiegel hebben. Jij kunt gewoon genieten, SkinnyLove doet de rest¹ .

Lees ook:

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"