Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Waarom kom je bij tijdens de menopauze?

Waarom kom je bij tijdens de menopauze?

Opvliegers, zweetaanvallen, vermoeidheid, ... En als 'bonus' kom je ook nog eens kilo’s bij tijdens de menopauze. Maar waarom kom je bij tijdens de menopauze? En kan je er iets aan doen?

Waarom kom je bij tijdens de menopauze?

Oestrogeen

Alles wat je moet weten over de menopauzeOestrogeen wordt vaak hét vrouwelijke hormoon genoemd. Dat komt omdat oestrogeen een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtskenmerken, tijdens de menstruatiecyclus en een zwangerschap. Oestrogeen wordt, onder andere, aangemaakt in de eierstokken, maar kan ook worden aangemaakt in je vetcellen. Na de overgang heeft je lichaam nog steeds een kleine hoeveelheid oestrogeen nodig. Het heeft namelijk invloed op het behoud van een gezonde huid, sterke botten en emotioneel evenwicht. Je lichaam moet dus een nieuwe manier vinden om oestrogeen te produceren, want het wordt niet meer aangemaakt door je eierstokken. Deze taak wordt overgenomen door het vetweefsel. Daarom houd je tijdens en na de overgang meer vet vast dan voorheen.

Natuurlijke verouderingsprocessen

bijkomen menopauzeGewichtstoename tijdens de menopauze hangt ook samen met normale verouderingsprocessen en bijbehorende leefgewoonten. Wanneer je ouder wordt, heb je de neiging om minder fysiek actief te worden. Ook vertraagt je metabolisme op natuurlijke wijze. Deze twee zaken leiden tot een vermindering van de spiermassa en een toename van het lichaamsvet.

 

Slechte nachtrust

 Alles wat je moet weten over de menopauzeArtsen associëren de menopauze ook met een slechte nachtrust, die kan voortkomen uit opvliegers of nachtelijk zweten. Slaaptekort zorgt voor een extra aanmaak van hormonen die bepalen of je honger hebt. Het gaat dan om het hormoon leptine. Je denkt dat je honger hebt, omdat je slaaptekort hebt. Dat is logisch: eten is nu eenmaal de brandstof van je lichaam. Als je weinig energie hebt, vraagt je lichaam dus automatisch om meer brandstof. Helaas verlang je dan naar ongezond eten en eten waar veel suikers in zitten. Dat omdat je behoefte krijgt in koolhydraten, omdat die snel vullen. Zo krijg je sneller terug energie, denken je hersenen. En zo kom je dus sneller bij.

Val je moeilijk in slaap en word je doorheen de nacht regelmatig wakker en kan je niet meteen opnieuw inslapen? Neem dan een schepje SleepDust ongeveer 30 minuten voor je gaat slapen en het ondersteunt een goede nachtrust, een diepe ontspanning en weldoende slaap.

Hoe speel je die extra kilo's tijdens de menopauze kwijt?

Allemaal niet eerlijk, vinden wij van SkinnyLove. Gelukkig is er een manier om die extra kilo’s kwijt te spelen! SkinnyLove maakt komaf met een aantal van de kwalen die de menopauze met zich meebrengt en ondersteunt het afslanken¹ op een natuurlijke manier. Zeg maar hallo tegen je terug fit voelen en een slankere jij met een stralende huid

MenopauzeDoor SkinnyLove te drinken, leer je jouw lichaam de kracht van de natuur kennen. Die kracht zorgt ervoor dat je lichaam zich herprogrammeert. Hierdoor schiet je vetverbranding²  in actie, heb je minder zoete cravings³ en geraakt je energieniveau⁵  opnieuw in balans.


Bestel vandaag nog de SkinnyLove vermageringskuur¹: je leven begint nu!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"