Doorgaan naar inhoud
komkommer een natuurlijke mooimaker

Waarom komkommer een natuurlijke mooimaker is

Onze favoriete groene groente? Komkommer! De frisse smaak van komkommer voegen we maar al te graag toe aan ons water en proeft volgens ons helemaal naar de zomer. Deze groene vrucht is niet alleen een echte smaakmaker, maar ook een mooimaker. Dit is waarom komkommer een natuurlijke mooimaker is.

Komkommer bestaat voor 97% uit water en is rijk aan heel wat voedingsstoffen die een positief effect hebben op onze gezondheid, maar nog specifieker op onze huid. De grote hoeveelheid water en vitamine E zorgen voor hydratatie, herstelling en bescherming van de huidcellen.

1. Donkere kringen

 Met twee dunne plakjes komkommer krijg je die donkere kringen onder je ogen weg. Een natuurlijke en goedkope oplossing voor wie regelmatig wakker wordt met slaperige ogen en wallen. Ga met je hoofd achterover zitten en leg de schijfjes op je ogen gedurende zo’n 10 minuten. De vitamine K in komkommer heeft zo voldoende tijd om in te werken op de kringen, wat de bloedcirculatie stimuleert. Hierdoor gaan de verkleuring en verdikking onder je ogen makkelijker weg.

2. Zonnebrand

Heb je net iets te lang in de zon gezeten en is je huid verbrand? Help je huid dan afkoelen, hydrateren en herstellen met plakjes komkommer. Door een schijfje komkommer te leggen op de plekken die het meest getroffen zijn door de zon, zal de schade vlugger verdwijnen.

3. Acne

Of je komkommer nu opeet, op je gezicht legt of in een maskertje verwerkt: het helpt tegen acne. Komkommer vermindert de aanmaak van talg en melanine. Wanneer je last hebt van acne stapelt een teveel aan melanine zich in één huidgebied op. Aangezien dit stofje zorgt voor de kleur van onze huid, kan dit een kleurspoor achterlaten wanneer de ontsteking van de huid genezen is. Komkommer kan dus de acne verminderen. Ook de talgaanmaak neemt af, waardoor poriën minder verstopt zijn en er minder vuil achterblijft in het gezicht, met minder acne als gevolg.

4. Tegen rimpels

Komkommer kan rimpels tegengaan wanneer je deze groente combineert met aloë vera. De komkommer bevat een hoge dosis antioxidanten die de vernietigende werking van vrije radicalen tegengaat. Dat zijn de boosdoeners die onze huid vroegtijdig doen verouderen door productie van collageen en elastine te verminderen. Daarnaast vernieuwen de helende bestanddelen van de aloë vera huidcellen waardoor ook dit ingrediënt de productie van collageen en elastine stimuleert in plaats van tegengaat. Een jonge en frisse huid roept je toe!

Lees ook: 5 x gezichtsyoga tegen rimpels

Dat is waarom komkommer een natuurlijke mooimaker is. Tegen welk schoonheidskwaaltje ga jij de groene vrucht eens testen?

Vorig artikel Gezonder leven zonder af te zien dankzij deze 5 tips
Volgend artikel Hoe je jezelf het best kan voorbereiden op de menopauze