Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
minder stress

Waarom lachen goed is voor jouw gezondheid

De regenachtige en koude dagen zijn geen cadeau voor ons humeur. De zomer is nog best veraf, je voelt je niet goed in je vel of je zit met die ene ruzie in je hoofd: bad mood alert. Gelukkig kennen wij kant-en-klare oplossingen die jou no time weer doen lachen. Lachen maakt je gelukkiger en is goed voor de gezondheid: win-win.

Je wordt met de lach mooier

Een lach op je gezicht maakt je niet alleen mooier, het is ook goed voor de gezondheid. Onderzoek toont aan dat lachen het beste medicijn voor je lichaam én voor je mind is. Vaak lachen zorgt ervoor dat je in een goed humeur bent, geeft je immuunsysteem een boost en vermindert stress. Het beste medicijn tegen een slecht humeur is ongetwijfeld eens goed lachen. Wij geven enkele tips waardoor dat zeker lukt. Bye bye bad mood! Lees ook: 12 manieren om je elke dag gelukkiger te voelen

1. Gezellig avondje uit met vrienden

Wanneer je een slechte dag hebt, gebeurt het vaak dat je opkijkt tegen gemaakte afspraken met vrienden later op de dag. Stiekem zou je die baaldag liever voortzetten vanuit je luie zetel met een goeie film of serie. Een gouden tip? Ga toch maar naar die afspraak! Iets gaan drinken met je beste vrienden of zelfs een leuke daguitstap is perfect om je gedachten te verzetten. Je kan praten over wat je dwarszit en je hebt ongetwijfeld meerdere keren gelachen. You're welcome.

2. Me-time

lachen gezondheid Toegegeven, de term 'me-time' komt ondertussen een beetje onze oren uit, maar het blijft wel effectief. Voel je jezelf slecht? Denk eens na over wat je altijd opbeurt. Dat kan genieten van een warm bad, een gezichtsmaskertje, eens uitgebreid koken, op tijd gaan slapen of iets helemaal anders zijn: alle beetjes helpen. Erna heb je ongetwijfeld weer die mooie glimlach terug.

3. Gezond eten

Iedereen bezwijkt af en toe aan comfort food. Of het nu gaat om een hele bak ijs na een bad break-up of een volledige cheat maaltijd, we zijn er allemaal wel eens schuldig aan. Maar... wees eens eerlijk, voel je jezelf écht beter nadat je die hele bak ijs naar binnen hebt gewerkt? Vaak maakt dit je slechte gevoel alleen nog maar erger. Kies dus toch maar voor iets gezond, dan voel je je achteraf extra trots dat je zelfs op die moeilijke dag de cravings hebt kunnen weerstaan. Door de hele dag SkinnyLove te drinken zal dat alvast geen probleem zijn.

4. Sporten

Je hebt er op een slechte dag misschien niet onmiddellijk zin in, maar sporten maakt echt gelukkig. Door je lichaam te bewegen, komen er namelijk endorfines vrij. Dat zijn stoffen die zorgen voor een gevoel van geluk en zelfs euforie. Je komt gegarandeerd terug van je work-out met een big smile en je voelt je weer helemaal jezelf.

5. Serie kijken

Als je een slechte dag hebt, is het echt wel toegestaan om 's avonds je werk even aan de kant te laten liggen en te gaan voor een ontspannend avondje series kijken. Een beetje feel good tv en een stevige dosis humor en je weet al niet meer waarom je slechtgezind was.

Lees ook: 4 beproefde tips om je in no time beter te voelen

Dankzij deze tips ga je ongetwijfeld meer lachen, voel je je gelukkiger en werk je aan je gezondheid. Klinkt niet slecht als je het ons vraagt!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo