Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
mango

Is mango eten gezond? Dit is waarom deze vrucht écht goed is voor je

De mango is een exotische vrucht die de laatste jaren flink populair geworden is! Zo'n 5000 jaar geleden werd hij in India ontdekt en vandaag bestaan er wel 1000 verschillende soorten mango. Wat maakt deze vrucht nu zo speciaal en belangrijker: hoe gezond is hij? Als je 't aan ons vraagt is mango eten gezond. Hij zit namelijk in een groot aantal van onze producten...

1. Is mango eten gezond?

mango Waar moeten we beginnen met de gezondheidsvoordelen van mango? Er zijn er enorm veel! Zo boost mango je weerstand en werkt het ontstekingsremmend. Naast een geweldige anti-oxidant is het ook goed voor je spijsvertering en darmflora. Een goede spijsvertering betekent een platte buik! Het is ook enorm goed voor je gewrichten.

2. Mango & SkinnyLove

Zoals eerder vermeld zit mango in enorm veel van onze producten. Wij zijn er superfan van. Zo hebben we onze mango spread, die – naast superlekker – ook nog eens hongerstillend⁹ is. En als tussendoortje kun je als mangofan genieten van de SkinnyLove bar mango mandarijn. Je kan al onze bars trouwens heel de dag door eten, als vieruurtje of als tienuurtje. Ze werken hongerstillend dus je trek in ongezonde dingen verdwijnt!

Lees ook: Is beginnen sporten op latere leeftijd nog zinvol?

3. Kankerwerend

verjaardag social distancing

Bètacaroteen is een pro-vitamine A die bescherming kan bieden tegen bepaalde vormen van kanker. Dat is niet het enige bestanddeel aanwezig in de mango met deze werking. Ook polyfenolen, quercetine, fisetine en methylgallat bieden bescherming tegen verschillende kankersoorten. Al die antioxidanten zouden onder andere leukemie, dikke darm-, borst- en prostaatkanker kunnen helpen voorkomen. Meer mango eten is dus zeker gezond!

Lees ook: Een vitamine C tekort? Deze voeding lost het op

4. Gezonde hersenfunctie

verjaardag koppel

Vitamine B6 is ook terug te vinden in de vrucht. Deze vitamine is van belang voor het behoud en het verbeteren van de hersenfunctie, omdat het helpt bij belangrijke neurotransmitters die bijdragen aan het bepalen van het humeur of het slaappatroon. Het glutaminezuur dat de vitamine B6 vergezelt, kan dan weer bijdragen aan een verbetering van concentratie of geheugen.

Lees ook: Hoe gezond zijn blauwe bessen en waar zijn ze goed voor?

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"