Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
selder gezond

Selder gezond? 4 doorslaggevende redenen waarom het goed is voor je lichaam

Het nieuwe favoriete ingrediënt in sapjes en smoothies is momenteel zonder twijfel bleekselderij. Heb jij het al eens geprobeerd? Dit is waarom selder zo gezond is en waarom de groente of het sap ervan zeker de moeite waard zijn om eens te proberen.

Hoe maak je het?

Heel simpel: doe de bleekselderij in een sapcentrifuge of blender en klaar. Voeg nog wat extra water toe of iets bijvoorbeeld wat verse watermeloen als je de smaak nog wil verzachten. Niet iedereen vindt het onmiddellijk lekker. bleekselderij gezond Het nadeel aan het sap is natuurlijk dat je niet echt iets hebt om op te bijten, waardoor je vlugger terug honger gaat hebben. Als je graag een bite behoudt, mix dan de stukjes niet helemaal plat of eet gewoon de groente zelf op. Je zal dan een meer voldoen gevoel hebben, omdat je echt op iets bijt. Daardoor krijgt je maag vlugger een signaal van de hersenen dat hij vol zit.

Lees ook: 3 onbekende voordelen van selder (en 1 nieuwe manier om ervan te profiteren)

1. Het is hydraterend

Selderij is rijk aan water en daardoor perfect om je vochtbalans te herstellen. Wie moeite heeft om zijn dagelijkse hoeveelheid water binnen te krijgen, kan ook bij bleekselderij terecht om zijn waterpeil aan te vullen. En zo'n lekker groente gaat er altijd wel in...

2. Opgeblazen buik

Heb je vaak last van een opgeblazen buik? Dan kan het groene goedje je hier helpen. De groene stengels hebben niet alleen een hydraterende werking, maar helpen ook de nieren voldoende vocht afgeven. Doordat het de nierfunctie verbetert, zal je minder vaak last hebben van een opgeblazen buik. Eindelijk verlost van dat vervelende gevoel!

Lees ook: Opgeblazen buik? 3 fouten om nooit meer te maken

3. Antioxidanten en vitaminen

Selder bevat enorme hoeveelheden vezels. Daarnaast bevoorraden de groene stengels jou ook met vitamine A, vitamine C, vitamine K, folfaten, magnesium en calcium. Alsof dat nog niet genoeg is, zitten er ook nog eens heel wat antioxidanten in met een ontstekingsremmende werking. Selder is dus een ideale groente om je immuunsysteem te verbeteren.

4. Zuivere huid

Aangezien bleekselderij een hydraterende groente is, heeft het ook heel wat voordelen voor je huid in petto. Door selder te eten of te drinken zal je een positief effect zien op de zuiverheid van je huid. Je kan er ook zelf een natuurlijk gezichtsmaskertje van maken, zodat de selder zowel van binnen- als buitenuit zijn werking kan doen.

Lees ook: Dit is de oplossing voor een droge huid

We kunnen dus samenvatten dat bleekselderij heel gezond is. Ook niet oninteressant: het is van nature suikervrij en caloriearm. Je kan er dus zoveel van eten als je wil. Het is een goed idee om selder wat meer toe te voegen aan je dagelijkse maaltijden om gezond te zijn. Bovendien is het ook nog eens een handige snack!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo