Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
single 2019

Waarom single zijn hot is in 2019

Ben je al een tijdje single en denk je dat dat in 2019 ook zo zal blijven? Heel grof geschetst zijn er in de liefde 2 categorieën mensen: de trouwe zwanen die al hun hele leven lang samen zijn en mensen die van de ene in de andere flirt tuimelen. Zit jij ergens tussen de twee in? Dan hebben we goed nieuws voor je. Jouw huidige levensstijl zal in de (niet zo verre?) toekomst waarschijnlijk veel vruchten afwerpen. Lang single zijn is namelijk het beste wat je voor jezelf kan doen. Het heeft alvast de 3 volgende voordelen:

1. Je hebt tijd om aan jezelf te werken

Koppels hebben niet zo vaak gelegenheid om een evaluatiegesprek met zichzelf te hebben. Ze blijven maar aanmodderen zonder tot oplossingen te komen. Jij, daarentegen, hebt goed geleerd uit je laatste betrekking en ben vastberaden om in de toekomst je ervaring te laten spreken. Ook je uitschuivers met 'foute' mannen kan je 'klasseren' (en vergeten?) als je eens wat langer op jezelf bent. Dat werken aan jezelf moet je trouwens heus niet alleen op relationeel vlak zien. Je kan bijvoorbeeld ook werken aan je conditie, een nieuwe taal leren, reizen... kortom, alles waar je tijdens je vorige relatie zogezegd geen tijd voor had!

2. Je bereid je beter voor op nieuwe kansen

Wie lang single blijft, weet verdomd goed wat hij of zij wil. Het is iedereen wel 'ns overkomen dat je je in een relatie wegcijfert of leeft in functie van de ander. Door je steeds maar aan te passen aan je partner, loop je zelf soms verloren. Wanneer je een tijdje alleen bent, kom je erachter wat je nu precies mist in je leven. Dit helpt je vervolgens weer om uit te vogelen wat voor partner jij nu nodig hebt.

3. Je loopt niet in de 'rebound'val

Een relatie die je begint om te herstellen van een oude liefde, wordt in het Engels kort en bondig een 'rebound'relatie genoemd. Daar heb jij als zelfverzekerde single geen boodschap aan. Je weet dat zo'n relatie een pleister is op een wonde die niet heelt. Trouwens, wat zegt zo'n 'oplap'relatie over het respect dat je hebt voor de andere persoon in kwestie? En de voordelen van je 'time out' in een notendop? Door al die reflectie ben je in perfectie conditie om in volle vertrouwen een nieuwe relatie aan te gaan. Relatiedeskundigen zijn het er roerend over eens: hoe langer je single bent, des te beter je volgende relatie.
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo