Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
yoga

Waarom yoga wonderen doet voor je lichaam

Yoga is manier om je lichaam in vorm te krijgen en te houden, die zowel je conditie als je flexibiliteit verbetert. Het is lichaamsbeweging zonder dat je tot het uiterste moet gaan of je limiet moet overschrijden. Waarom doet yoga wonderen voor het lichaam?

Yoga is een manier om een gezond lichaam en een gezonde geest te bekomen: de basis bij uitstek voor een gezond en gelukkig leven. Het geeft je meer innerlijke rust en kan zelfs je kijk op de dingen veranderen, doordat je jezelf meer bewust bent van je lichaam en tot wat het allemaal in staat is.

1. Sterke en flexibele spieren

yoga Afhankelijk van welke soort yoga je gaat doen, helpt yoga om je spieren sterker te maken. Doordat je soms enkele minuten lang in één bepaalde houding staat of zit, waarbij je jezelf in allerlei bochten wringt, train je de spieren. Ook je flexibiliteit vergroot. Doordat je jouw lichaam regelmatig stretcht en uitrekt, word je vitaler en beweeglijker. Wie aan yoga doet in combinatie met een sport zoals hardlopen, zal minder blessures hebben.

2. Betere lichaamshouding

Omdat we overdag vaak heel lang zitten en een slechte zithouding aannemen, hebben we een slechtere lichaamshouding. Door bewust bezig te zijn met hoe je lichaam in elkaar zit en welke houdingen je kan aannemen, zal je algemene lichaamshouding verbeteren. Wie altijd mooi recht loopt en recht zit, ziet er ook nog eens veel beter en zelfzekerder uit!

3. Diepe nachtrust

Wie een druk leven heeft, herkent ongetwijfeld dat hij 's avonds moeilijk in slaap geraakt. Te veel piekeren, adrenaline en een overschot aan stress van de drukke dag blijven in ons lichaam zitten. Yoga helpt je om jezelf tot rust te brengen en te kalmeren. Je gaat dingen beter kunnen loslaten, wat op zijn beurt een betere en diepere slaap met zich meebrengt.

4. Verhoogde concentratie

meer rust in je hoofd Wanneer je de ochtend start met een yogasessie, zal je focus en je algemeen concentratieniveau zal tijdens de dag veel beter zijn. Door zoveel mogelijk bewust aanwezig te zijn in dat moment en te focussen op jouw lichaam en jouw ademhaling, ga je steeds meer leren in het moment zelf te zijn. Ook op je werk pluk je hier de vruchten van.

Lees ook: Waarom perfectionisten vatbaarder zijn voor een burn-out

Heb jij al eens yoga geprobeerd? Deze redenen overtuigen jou ongetwijfeld om er werk van te maken!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo