Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
wandelen in natuur gezond

Wandelen in de natuur gezond? Dit is waarom (en daarom is het nu nóg belangrijker!)

Je leest overal dat beweging, gezonde voeding, genoeg water met SkinnyLove of de Immunity XYZ Booster en voldoende slaap je naar een sterker immuunsysteem leidt. Dat is ook zo! Toch is dat eerste puntje minder evident als je niet zo graag sport. Met de hele quarantainesituatie is het voor velen nog een grotere uitdaging om te blijven bewegen tijdens corona. Als je niet graag sport, volstaat wandelen gelukkig ook als beweging! Maar waarom is wandelen in de natuur gezond? En waarom is het nu nóg belangrijker dan anders om hier toch werk van te maken?

Wandelen wordt vaak een low impact sport genoemd, maar de impact op je gezondheid is veel groter dan je denkt. Wie regelmatig wandelt, is niet alleen gezonder, maar staat ook veel positiever in het leven, dat blijkt uit veelvoudig wetenschappelijk onderzoek. Alvast een mooie motivatie om die wandelschoenen aan te trekken en op veilige afstand van iedereen toch maar eens een wandelingetje door je plaatselijke park te maken. En er is nog meer dan dat alleen:

1. Gezonder hart

wandelen in de natuur gezond Een van de beste manieren om je hart gezonder te maken? Wandelen! Wie elke dag een wandeling maakt, al is het maar een blokje rond, vermindert de kans op hartproblemen aanzienlijk. Zeker niet oninteressant met het oog op een sterker immuunsysteem, als je het ons vraagt. Amper 30 minuten wandelen zorgt al voor een merkbaar effect in de vorm van een lagere bloeddruk en een lager cholesterolgehalte. Herhaal dit elke dag en je verlaagt de kans op een hartaanval met maar liefst 40%. Wandelen zorg namelijk voor meer zuurstof in je lichaam, waardoor je bloedcirculatie verbetert. Doe het voor je hart en voor je weerstand!

Lees ook: Meer weerstand opbouwen? Hier vind je 5 natuurlijke manieren om gezond te blijven

2. Vlottere spijsvertering

wandelen in natuur gezond Geen zin in extra kilo's door corona? Drink dan overdag voldoende SkinnyLove¹ en maak na je maaltijden een wandeling! De vezels¹⁰ in SkinnyLove zorgen ervoor dat je lichaam jouw gezonde lunch of diner optimaal verteert en een wandelingetje na het eten kan het spijsverteringsproces nog verbeteren. De darmwerking profiteert mee van deze wandeling en een sterk immuunsysteem begint in de darmflora. Gun je lichaam wat extra beweging en een sterkere weerstand: ga wandelen in de natuur!

 

Lees ook: Is biologische voeding beter voor je immuunsysteem?

3. Minder stress

weerstand opbouwen Wandelen in de natuur gezond? Absoluut. En niet alleen wat je lichamelijke gezondheid betreft. Zeker in stressvolle coronatijden is het belangrijk om je geest even te laten ontspannen door een wandelingetje. Wandelen heeft een positieve invloed op je humeur. Hoe moe of gespannen je ook bent, wandelen in de natuur levert meteen een verschil in energieniveau op. Je verzet je gedachten en je bent even weg van thuis. Dat zorgt zeker nu voor minder stress in je hoofd, voor meer rust en vooral: een kalme geest. Die voordelen maken wandelen in de natuur gezond. De perfecte ontspanning tijdens een quarantainedag.

Lees ook: Een natuurlijke oplossing tegen stress? Deze 5 voedingsmiddelen helpen jou er vanaf!

4. Buitenlucht maakt je gezonder

wandelen in natuur gezond De buitenlucht is naast je dagelijkse SkinnyLove en Immunity XYZ Booster exact wat je nodig hebt om je vitamine C) én vitamine D-peil te verhogen en zo je immuunsysteem te versterken. De buitenlucht geeft je hersenen zuurstof, waardoor ze weer even kunnen opladen. Heel de tijd binnenzitten is absoluut niet goed voor je mentale gezondheid. Meer tijd doorbrengen in de natuur beïnvloedt ook je humeur, waardoor je alles meer van de zonnige kant bekijkt. Wandelschoenen aan en wandelen maar!

Lees ook: Rustig blijven tijdens corona: 5 makkelijk toepasbare tips

Wandelen in de natuur gezond? Daar zijn wij 100% zeker van. Samen met je dagelijkse SkinnyLove en Immunity XYZ Booster kan je jouw lichamelijke weerstand zo een flinke boost geven. Vergeet daarnaast ook niet om gezond te eten. Kijk gerust eens op onze webshop, waar wij jou voorzien van een hele voorraad gezonde voeding op een veilige manier! Samen staan we sterk!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo