Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Wanneer mag je starten met afslanken na de bevalling?

Wanneer mag je starten met afslanken na de bevalling?

De meeste vrouwen verliezen de helft van hun zwangerschapskilo's met 6 weken na de bevalling. De rest volgt in de volgende 6 tot 12 maanden. Maar wanneer mag je juist beginnen afslanken na de bevalling? Wij geven je algemene richtlijnen voor wanneer je mag starten met afslanken. Voor afslanken na de bevalling geldt altijd: overleg eerst met je begeleidend arts wanneer het voor jou de juiste tijd is om af te slanken!

Neem de tijd

zwangerschapskilo'sJe lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van de bevalling. Als je te snel na de bevalling gewicht verliest, kan het langer duren voordat het herstelt. Het duurt ongeveer 6 maanden voor je lichaam weer helemaal normaal functioneert. In deze tijd is het belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt. Eet hierbij voldoende en gevarieerd. Doe dit als je borstvoeding geeft, maar ook als je dit niet doet.

Geen crashdieet

moeEr blijft als nieuwe mama soms weinig tijd over voor jezelf. Naar de sportschool? Je bent al content wanneer je vandaag je hoofd onder de douche hebt kunnen steken. Een streng dieet volgen waarbij je nauwelijks mag eten, zodat je energiepijl naar -100 daalt? Vergeet het maar! Volg sowieso nooit een crashdieet. Het nieuwe kindje zorgt voor grote veranderingen in je leefstijl en dat kost veel energie. Zorg dat je van deze geweldige tijd en nieuwe ervaringen kunt genieten en dat je dit niet futloos en zonder energie meemaakt doordat je op dieet bent. Dat zou echt zonde zijn. Neem dus de tijd om die kilo's kwijt te raken. Zorg ervoor dat je niet meer dan een halve kilo per week kwijt raakt. Dat is meer dan voldoende.

Gezond afslanken zonder dieet, het kan!

Je bent dus op zoek naar een efficiënte, gezonde en duurzame manier om weer helemaal jezelf te worden. Zonder dieet en met weinig moeite. SkinnyLove biedt jou de alles-in-eenoplossing waar je naar op zoek bent:
  • Je drinkt SkinnyLove de hele dag door en hoeft daarbij geen uren naar de sportschool. Want welke mama heeft daar tijd voor?
  • Je krijgt meer energie⁵ dankzij het natuurlijke gember- en groene koffie-extract, waardoor je moeiteloos de twintigste pamper ververst.
  • Je hebt minder zin in zoet³  en hebt minder hongergevoel⁹, dankzij gember, kaneel, matcha groene thee en vijgcactus die de bloedsuikerspiegel stabiliseren. Daardoor lukt het je beter gezond te eten en voor de juiste voeding te kiezen.
  • Afslanken lukt vlotjes door de kurkuma en opuntia ficusindica die van SkinnyLove een dubbele vetverbrander² maken.
  • De antioxidanten in SkinnyLove bezorgen je een stralende huid⁷  en die happy mommy glow waar je zo naar verlangt.
Lees ook:
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"