Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
warme chocomelk alternatieven

De 3 beste (en slankste!) alternatieven voor warme chocomelk

Warme chocomelk is lekker, (iets anders hoor je ons niet zeggen) maar er bestaan heel wat alternatieven waar je het heerlijk warm van krijgt. Zoek je bovendien nog een slanke opkikker, ben je bij SkinnyLove aan het juiste adres. Lees even mee en ontdek onze pittige top 3:

1. Pompelbotteltje

Brouw eens een pompelbotteltje (doe het lekker thuis, dan hoef je deze samentrekking van pompel(moes) en (roze)bottel niet tegen een kelner te roepen). Een pompelbotteltje heeft een warme gloed van een zonsondergang en geeft je een fruitige kick. Pers eerst het sap uit een (roze)pompelmoes. Verwarm intussen water voor rozebottelthee (bloemblaadjes zijn altijd het beste, maar als je gehaast bent kan een theezakje perfect). Giet op het einde het verse fruitsap bij de thee en de twee substanties doen de rest. Giet in een Mason Jar of theeglas en geniet! Opgelet: om de slankheidsgraad van dit drankje te bewaren is vers pompelmoessap erg belangrijk. In sap uit een brik zitten teveel bewaarmiddelen en suikers.

2. Ontstekingsremmende thee

warme chocomelk alternatievenDeze kruidenthee is helemaal niet zoet, dus erg geschikt voor wie houdt van pittig gekruid. Laat een halve theelepel kurkuma, een halve theelepel kaneel, een halve theelepel gemberpoeder en een snuifje zwarte peper trekken in 500 ml heet water. Giet in een thermos of in 2 grote theekopjes en klaar is kees! Benieuwd waarom je beter een vleugje kaneel toevoegt aan deze kruidenthee? Zo doet kurkuma beter zijn ontstekingsremmende werk. Nog meer redenen vind je in dit artikel.

3. Slanke Weense koffie

Deze lichtjes zoete variant lijkt nog het meest op je traditionele chocolademelk. Brouw een sterke kop koffie en laat er 1 blokje extra donkere chocolade in smelten. Let op: hoe hoger de cacaograad, hoe liever de chocolade is voor de lijn. Bij SkinnyLove gebruiken we doorgaans de variant met 99% cacao. Werk af met een vleugje kaneel. Het resultaat is een heerlijk smeuïg drankje om je winterochtend een kickstart mee te geven.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"