Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Wat? Een maagverkleining zonder operatie?

Wat? Een maagverkleining zonder operatie?

Sommigen onder ons hebben een ijzeren maag: ze kunnen alles eten en vooral veel van alles. Echt gezond is dat niet. Dat is iets wat een gezonde levensstijl en vooral gewichtsverlies in de weg staat. Een maagverkleining is een ingreep waar veel mensen op hopen als verlossing van die extra kilo's. Toch is het belangrijk om na zo'n operatie je levensstijl volledig om te gooien. Maar... wist je dat je door gewoon je levensstijl te veranderen een maagverkleining kan hebben zonder operatie?

1. Op tijd stoppen met eten

maagverkleining Het eten is bij deze mensen geen probleem. Het stoppen met eten is daarentegen een grote uitdaging. Van eten tot je maag zo vol zit dat ze pijn doet, word je niet gelukkig en zeker niet slank. Te veel eten is nooit een goed idee. Het is hetzelfde probleem als te snel eten. Wie te snel eet, merkt niet op tijd dat hij vol zit, waardoor hij meer eet dan nodig. Wie te snel en te veel eet, zal hier de gevolgen van dragen. Leer opnieuw luisteren naar je lichaam. Eet rustig en zonder enige vorm van afleiding. Je kan ook echt genoeg hebben zonder dat je met dat overvolle gevoel achterblijft. Eenmaal je deze stap hebt gezet en weet hoe het voelt om normaal 'vol' te zitten, zal je beseffen dat je jezelf zo veel beter voelt in je lichaam.

Lees ook: 4 makkelijk toepasbare tips voor meer motivatie

2. Let op wat je eet

maagverkleining Iemand die veel eet heeft niet automatisch een betere verzadiging dan iemand die kleinere porties eet. Of je genoeg hebt of niet hangt niet af van je portiegrootte, wel van de soort voeding die je eet, de grootte van je maag en je hormonen. Die grootte kan je eigenlijk zelf bepalen. Wie veel eet vergroot simpelweg de capaciteit van de maag, waardoor na verloop van tijd de maag is uitgerekt en er meer eten in past. Als dat in de vergrotende richting kan, lukt het omgekeerd ook om je maag te verkleinen zonder medische ingreep. Het vraagt natuurlijk wel enige discipline en motivatie...

3. Nieuwe gewoontes

verschil tussen bruin en wit vet Gek genoeg duurt het verkleinen van je maag door minder te eten niet zo heel lang. Je hebt ongeveer een week de tijd nodig om een uitgerekte maag weer een maat te laten krimpen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van maagtraining. Zo leer je eten op de juiste manier: rustig kauwen en rustig eten op een rustig tempo, zodat je de tijd hebt om naar je lichaam te leren luisteren. Het gaat hier ook uiteraard om normale, evenwichtige porties die je lichaam snel resultaat opleveren. Na een tijdje zal je vanzelf aanvoelen wanneer je verzadigd bent en er een nieuwe gewoonte van maken om dan daadwerkelijk te stoppen met eten. Wat hierbij helpt is zogenaamde 'tempotraining' om je maag te laten wennen aan een bepaalde manier van eten. Schrok je maaltijd niet zoals anders naar binnen op amper 5 minuten tijd, maar trek er bewust 20 minuten voor uit. Je mag niet klaar zijn met eten voor het alarm na 20 minuten rinkelt. Zo laad je jouw lichaam op en krijgt het de tijd om het signaal uit te zenden dat de maag vol zit.

Lees ook: Doelen bereiken doe je op deze manier (zo lukt het je écht)

Zo kan je dus op een natuurlijke manier een maagverkleining teweegbrengen! Wij weten wel welke optie we dan kiezen...

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"