Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
spitskool

Wat is er zo gezond aan spitskool?

Spitskool is te vergelijken met sla, witte kool of savooikool. Het heeft een spitse vorm en witte tot lichtgroene bladeren. We zitten midden in de zomer, dus de spitskool is nu op zijn best. Waarom je 'm zou moeten eten? Dat lees je hier!

De spitskool bevat veel verschlilenden vitaminen en mineralen. Een spitskool beschikt over de volgende vitaminen: B1, B2, B6, B11 en vitamine K en C. Vitamine C is erg belangrijk om ons immuunsysteem op peil te houden, waardoor we beter beschermd zijn tegen ziekten. Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling in ons lichaam en de botstofwisseling. Dit is goed voor het herstel van blessures en ook voor het sterk houden van botten en tanden.

 

De bladgroente is rijk aan mineralen zoals magnesium, fosfor, kalium, calcium, ijzer, koper en zink. Daarnaast heeft spitskool belangrijke antioxidanten. Antioxidanten bestrijden de vrije radicalen in ons lichaam. Dit voorkomt dat vrije radicalen de kans krijgen om onze cellen te beschadigen waarmee kanker kan worden veroorzaakt. Hierdoor is spitskool gezond, omdat het een ontgiftende werking heeft. Je lichaam wordt aan de ene kant ontdaan van gevaarlijke vrije radicalen en zorgt er aan de andere kant voor dat vrije radicalen op een veilige manier kunnen worden opgenomen door ons lichaam. De stoffen in spitskool hebben ook een ontstekingsremmende werking.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"