Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
effect van zomeruur

Wat is het effect van zomeruur op het immuunsysteem?

Vandaag is het weer zover: de zomertijd gaat in. Dat betekent jammer genoeg een uurtje minder slaap, omdat onze klok een uur vooruit wordt gedraaid. Toch betekent het evengoed een uurtje dichter bij de zomer én niet te vergeten: een uurtje minder quarantaine. Hoewel het door corona opvallend stil is wat betreft de halfjaarlijkse discussie over of de klok voor- of achteruitzetten al dan niet een goed idee is, blijft het toch belangrijk om te weten hoe dit uurverschil je lichaam beïnvloedt. En nog net iets belangrijker in deze coronatijden: wat is het effect van zomeruur op het immuunsysteem?

 

Minder slaap

 

effect van zomeruur op het immuunsysteem Wanneer we overschakelen op winteruur loopt ons intern ritme ongeveer gelijk met wanneer het donker en licht is buiten. Wintertijd is onze 'echte' tijd, zeg maar. Tijdens zomertijd is dat niet het geval, waardoor ons intern ritme of onze biologische klok zich niet automatisch aanpast. Dat zorgt voor een verminderde kwaliteit van slaap tijdens de zomermaanden in het algemeen, omdat het de natuurlijke productie van melatonine verstoort. Melatonine is een belangrijk slaaphormoon verantwoordelijk voor de kwaliteit van de slaap. Dat zomeruur kan je slaapritme dus flink in de war sturen.

Lees ook: Rustig blijven tijdens corona: 5 makkelijk toepasbare tips

Effect van te weinig slaap op immuunsysteem

Het is belangrijk om voldoende te slapen, om zo je lichaam te laten herstellen en die verloren uurtjes te compenseren. Tijdens je slaap komen zowel je geest als je lichaam tot rust. Die rust is noodzakelijk voor je gezondheid én voor je immuunsysteem. Zeker nu we allemaal een sterke lichamelijke weerstand nodig hebben, kan je hier best aandacht aan besteden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wie onvoldoende slaapt, een zwakker immuunsysteem heeft en sneller ziek wordt. Verkoudheden en griep staan met stip op nummer één als gevolg hiervan. Twee dingen die je maar al te graag wilt vermijden momenteel!

Lees ook: Meer weerstand opbouwen? Hier vind je 5 natuurlijke manieren om gezond te blijven

Wat kan je doen?

XYZ-booster | krachtig en natuurlijk Kan je iets doen om het effect van zomeruur op het immuunsysteem tegen te gaan? Kruip bijvoorbeeld een uurtje vroeger in je bed vanavond, of slaap extra lang uit morgen. Ook de komende dagen is het belangrijk dat je probeert om een vast slaapritme aan te houden, zodat je lichaam snel gewend is aan je nieuwe slaappatroon en het nieuwe dag- en nachtritme. Daarnaast kan je altijd de Immunity XYZ booster drinken, om je immuniteit te ondersteunen. Ook het drinken van je dagelijkse kuur SkinnyLove helpt om voldoende vitamine C⁴ aan je lichaam te schenken. Deze vitamine heb je nodig om een sterke weerstand te ontwikkelen.

Lees ook: Helpt vitamine C tegen Corona?

Het effect van zomeruur op het immuunsysteem valt gelukkig goed mee! Een uurtje langer slapen om het verschil wat te compenseren, daar kunnen we wel mee leven. Zeker nu we écht eens kunnen blijven liggen.

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo